Un bloc social de pe strada Viitorului din municipiul Lupeni va fi reabilitat ]n cadrul proiectului ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea” derulat de administraţia de la Lupeni.  Potrivit primarului municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă, apartamentele sociale din acest bloc sunt acum într-o avansată stare de degradare.

”Graţie implementării proiectului Bahtalo! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea de către Primăria municipiului Lupeni, vom reuşi pe fonduri europene să reabilităm blocul M1 de pe strada Viitorului. Licitaţia de 1,4 milioane lei a avut loc, iar în perioada următoare vor începe lucrările. În urma acestor lucrări, Primăria municipiului Lupeni va asigura pentru 16 familii beneficiare direct a acestei investiţii de lucrări, o viaţă mai bună, un confort demn de zilele pe care le trăim şi de care ar trebui să aibă parte, într-o lume normală, toată lumea. Apartamentele sociale vizate din acel bloc sunt acum într-o stare avansată de degradare şi necesită reparaţii capitale, ca toată clădirea, de altfel. Se vor executa lucrări de zidărie atât la interior, cât şi la exterior. Se vor înlocui toate uşile şi ferestrele, se va repara acoperişul, se vor reabilita reţelele sanitare şi electrice, vor fi făcute o serie de lucrări şi tot ce trebuie pentru ca aceste familii, formate din mai multe persoane vulnerabile, să aibă parte de o bucurie şi să poată să treacă mai uşor peste greutăţile vieţii”, declară  primarul Lucian Resmeriţă.

Municipiul Lupeni derulează derulează, în parteneriat cu Asociaţia Umanitară Casa de Copii, Liceul Teoretic “Mircea Eliade” din Lupeni, EuroJobs SRL şi Asociaţia CROFMPS din Petroşani, începând din anul  2018 proiectului cu titlul ”BAHTALO! Împreună combatem sărăcia şi discriminarea”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, cod 115093, cu o valoare totală de 26.803.625,25 lei, din care 26.334.205,91 lei reprezintă valoarea cofinanţării Uniunii Europene. Proiectul se va finaliza în 24 ianuarie 2021.
Lucrările la blocul situat pe strada Liliacului, nr.2 sunt aproape de finalizare
Şi lucrările de reabilitare a blocului de pe strada Liliacului nr.2, şi se desfăşoară conform graficului. Primarul Lucian Resmeriţă susţine că blocul a intrat în reabilitare, în primăvară, iar lucrările se realizează din fonduri proprii. „Lucrările de reabilitare a blocului de pe strada Liliacului, nr. 2 se desfăşoară conform graficului. Au fost finalizate până în prezent lucrările la acoperiş şi o mare parte din cele de la faţada blocului, astfel că în scurt timp dacă vremea ne va permite, acestea vor fi finalizate. Sunt extrem de bucuros, că am reuşit să găsim resursele financiare  necesare pentru reabilitarea exterioară acestui bloc, astfel că pe lângă faptul că am înlăturat pericolul pe care îl reprezenta starea avansată de degradare în care se afla, am reuşit şi să aducem un plus de imagine zonei în care este amplasat. După finalizarea proiectului de reabilitare exterioară  vom stabili destinaţia spaţiilor din interior şi redarea acestuia în circuitul public”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă.