Se prelungeste termenul pentru înscrierea la Universitate

Universitatea din Petrosani aproape si-a completat locurile. Mai sunt  specializãri la care absolventii de liceu,  ori cei de facultate,  care opteazã pentru masterat, încã îsi depun dosarele.
Tocmai de aceea, perioada de înscrieri va fi devansatã cu câteva zile.   „Avem pânã în 18 septembrie perioada  de înscriere si am pãstrat aceastã datã pentru  master, deoarece ei, în data de 19 septembrie sustin un colocviu prin care îi departajãm, în afara mediilor de la licentã, iar pentru  studentii de le licentã si cei de la Colegiul  nonuniversitar, am  prelungit pânã în  21 septembrie înscrierea, tocmai în ideea ca, cei ce se gândesc pe ultima sutã de metri sã poatã veni sã se înscrie”, sustine prof univ dr habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani.
Locurile bugetate sunt deja ocupate si studentii trebuie doar sã confirme locurile, în timp ce, cei care vor sã vinã sã se mai înscrie pânã în 21 septembrie, o mai pot face. Asta, pentru cã deja sunt si foarte multi studenti din zona Africii, mai ales.
„Au venit sã le eliberãm diplomele de licentã, studentilor din Turkmenistan, care vin la master si vom continua cu obtinerea aprobãrilor, pentru studentii care au solicitat sã înceapã aici cu anul I la licentã si anul pregãtitor pentru limbã, care sunt, în general din Africa: Burkina Faso, Congo, Algeria, Maroc. Asteptãm ca sã ne trimitã echivalarea dosarelor. Sunt 17 care vor la licentã, iar alti 5 au solicitat masterat, toti urmând sã vinã pe cont propriu valutar”, mai afirmã  rectorul Universitãtii din Petrosani.
Nu lipsesc nici  studentii din Republica Moldova, iar numãrul lor este tot mai mare de la an la an.
„Sunt 61 de studenti basarabeni la licentã, care au confirmat, în prima sesiune. La master 30 si, pânã în prezent, sunt 27 de studenti înscrisi. Urmeazã sã vedem câti rãmân, dupã ce se încheie admiterea la licentã”, a conchis  profesorul Sorin Radu.
Universitatea din Petrosani are trei facultãti: de Mine, cu discipline de studiu ce nu tin doar de exploatãrile de huilã, dar foarte cãutate pe piata muncii, de Inginerie Electricã si Stiinte  economice. Scoala  superioarã de la Petrosani acordã circa 450 de burse de studiu pentru performantã si merit, circa 150 de burse pentru studentii basarabeni de origine românã si circa 400 de burse sociale sau de ajutor ocazional, având valori cuprinse între 580 de lei si 1.200 de lei.  Anual, circa  70 de studenti ai Universitãtii din Petrosani beneficiazã de mobilitate de studiu sau un stagiu de practicã cu finantare europeana, în tãri ale UE, prin programul Erasmus+.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Se prelungeste termenul pentru înscrierea la Universitate

 • 16 septembrie 2019 la 19:44
  Permalink

  inscrieti si tiganii din colonie la facultate ca sa nu dea profesorii afara

 • 17 septembrie 2019 la 11:06
  Permalink

  si asistatii sociali

 • 18 septembrie 2019 la 13:02
  Permalink

  nu se complica cu aia, ca nu au bacul, ruleaza dosarele celor morti, ca oricum nu stie nimeni… bravo…. halal universitate !

Comentariile sunt închise.