Se pregatesc atacuri si munitie candidat contra candidat

DNA, cãmile, ”sexul frumos face bãrbatul arãtos”, executori, narcisisti, ”asa scrie, asa zic”, copii ”penali”, Iuda multiplicat si exploatat, neamuri tãvãlite de procurori, abuz în serviciu etc., etc., toate si multe altele vor face parte din arsenalul de campanie electoralã. Pentru diminuarea riscurilor unui singur tur de scrutin, echipele candidatilor de la Petrosani se pregãtesc asiduu pentru atac si contraatac dacã situatia o impune. În rest, cât o mai fi, se va merge pe prezentare de programe…

Ca în orice capanie electoralã, echipele candidatilor pentru functia de primar si cea de consilier inventariazã punctele slabe ale contracandidatilor si adunã munitie pentru atacuri care sã le slãbeascã sansele în optiunea alegãtorilor. Asa-i  în orice competitie, asa-i si-n fotbal! Si cum oameni suntem, jar mâncãm, defecte existã cu duiumul! Doar cã unii le considerã calitãti, în sensul cã acestea umanizeazã politicianul, cum a fost cazul liberalului Constantin Brânduse. Se stie! Românul iubeste victimele vietii! Cu gând de atenuare a atacurilor ce se pregãtesc si cu îndemn spre prezentarea proiectelor, ne vom referi la candidatii de la Petrosani.

 

Candidatul Noului PNL, Tiberiu Iacob Ridzi, care mai vrea o datã si pleacã în competitie ca favorit, a fost un deliciu în calitatea sa de nãnas al cãmilei si ca dietetician în Piata Petrosani. Cu toate acestea, pare a fi cel mai atacabil pe atitudine populistã în fata marelui public, de spirit de gascã de interese si supunere oarbã a echipierilor dintre care si-a creat câtiva ”Iuda”. Acestea nu par un pericol pentru Ridzi pentru cã are experienta de contracarare prin ”cea mai bunã apãrare e atacul”. Doar cã DNA-ul  poate lãsa Petrosaniul  fãrã favorit în cursa pentru primãrie, sau mai rãu – mai târziu fãrã primar. Asta pentru cã o plângere penalã, cu trei capete de acuzare, este înregistratã si la Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justitie (48106/2015) si la Directia Nationalã Anticoruptie (6721/2015). Candidatul PSD, Costel Postolache, este perceput ca polician care habar nu are cum sã se promoveze sau ce sã promoveze invocând discretia si mergând pe ideea cã oamenii au vãzut si vãd, de parcã cetãtenii Petrosaniului n-au altceva de fãcut decât sã facã muncã de cercetare. În plus, adversarii sãi vor marsa si pe faptul cã pare un om vesnic supãrat pe viatã, doar cã aparenta este nãscutã din teama de ridicol lucru ce le-a dat idei contracandidatilor. Poate cã peste aceste aspecte ar putea trece cu bine, dar lui Postolache i se mai pregãteste ceva. Va fi ”bãgat în corzi”, dupã cum s-au exprimat doi contracandidati, prin faptul cã este asaltat de executori si poate rãmâne în drum pierzând casa/vila construitã pe credit bancar, care a crescut de câteva ori conform politicilor bancare si monetare specifice. Si ce dacã multi români sunt aceeasi situatie! Ridicolul, de care îi este atât de fricã, este usor de ”construit” si exploatat în asemenea conditii…

 

Candidatul ALDE, Francisc Gerschner, un om cu lipic la public, cu discurs ce poti sã nu-l auzi, dar sã-ti placã doar pentru modul cum o face si pentru importanta pe care si-o dã. Acestuia i se spune în taberele adverse ”narcisistul”, tocmai pentru pretiozitatea afisatã. Gerschner va avea parte de un atac numit ”sexul frumos face bãrbatul arãtos” pentru cã echipele tehnice ale contracandidatilor sãi au identificat faptul cã îi plac mult femeile. Cârcotasii, care existã mai peste tot, ar fi vrut altceva, mai spectaculos(!). Dar asta este, si se lucreazã intens pe ”proiecte” destepte care nu cumva sã-i devinã favorabile, pentru cã nu stii cum e cu reactiile femeilor…

 

Candidatul Aliantei pentru Hunedoara, Dorina Plescan, pare a fi cel mai putin important în viziunea tehnicienilor din echipele electorale adverse. Asta pentru cã Dorina P. îsi face singurã contracampanie prin discursuri întocmite, cel mai probabil, de consilieri de-ai sãi, discursuri pe care nu le prea întelege, iar pronuntarea termenilor de provenientã strãinã, folositi dupã principiul ”asa scrie, asa zic”, a fãcut deja deliciul publicului, iar consilierii de imagine ai taberelor adverse au adunat munitie. Dorina Plescan va fi atacatã intens cu faptele ale fiului sãu, în mediatizatul dosar de prostitutie, si nu e lucru putin.

 

Candidatul independent, Dorina Nitã, se aflã în atentia contracandidatilor pentru cã acesteia i-a crescut cota în rândul cetãtenilor ca urmare a demisiei din Noul PNL. Refuzul sãu de a se face ”pres” în fata noii conduceri a adus-o  în atentia publicã si acest lucru trebuie contracarat. Adversarii se concentreazã pe faptul cã este fina lui Dan Radu Rusanu, fostul presedinte al Autoritãtii de Supraveghere Financiarã, tãvãlit bine de DNA, desi a fost achitat la Curtea de Apel Bucuresti. Fiind cadru universitar, se  adunã asiduu nemultumiri si informatii pe surse din rândul fostilor studenti cu care se sperã ca Dorina Nitã sã fie destabilizatã serios.

 

Munitia este pregãtitã, poate sã înceapã campania electoralã! Toate echipele candidatilor spun cã se va merge pe prezentarea proiectelor pentru Petrosani, dar, fiind vorba de un singur tur de scrutin, se vor folosi toate metodele de ”luptã în ring” pentru cã este concurs, iar riscurile trebuie substantial

diminuate.

Ileana Firtulescu

3 comentarii la „Se pregatesc atacuri si munitie candidat contra candidat

 • 27 aprilie 2016 la 21:24
  Permalink

  Deserviciu mai mare pentru candidatul PSD decat cel facut in 2012 la celebrul mars cu torte (ideea doamnei Firtulescu) nu cred ca poate sa-l faca cineva.
  Dorina Nita va fi surpriza placuta a acestor alegeri, pe care insa Ridzi le va castiga, dar fara majoritate in CL Petrosani.

 • 27 aprilie 2016 la 22:32
  Permalink

  Costele, ca l-a ridicat pe moliul psd-ist de Rus de la 17% la 49% in o luna a fost deserviciu in 2012? Nici nu visau psd-isti sa o bata pe Mona Ritzi care a luat 42%. Cred ca s-au pupat singuri ca au luat pe Firtuleasca sa le faca campanie. Dar Mona si Hari Vichitoiu au mancat rahat cu linguroiul si li s-au dat resturile voturilor din tara si au intrat pe usa din dos in parlament. Cat de Dorina Nita am tot respectul. Se stie ca Ridzi va castiga ca e blat cu psd ca Nistor l-a vrut in partidul lui da TibiR a ales pnl pentru o pila sa o scape pe Mona, ca la unpr n-a avut noroc. E grele vremuri cum se zice.

 • 28 aprilie 2016 la 15:18
  Permalink

  A. Podar se vede ca nu te pricepi la politica. Niciodata candidatii PSD nu coboara mai mult de 10-20% sub media partidului iar in 2012 USL a fost in Petrosani la 60-65% deci Rus nu avea cum sa fie la 17%. Apropo poate ne spui A. Podar de ce Rus a fost singurul din judetul Hunedoara care nu a facut 50% sa intre din prima in Parlament?…asta in conditiile in care Valea Jiului este zona „rosie”…iti spun eu pentru ca a avut o campanie electorala foarte slab organizata, chiar el candidatul a recunoscut ulterior ca alegerea sefului de campanie a fost gresita.

Comentariile sunt închise.