Se mutã sau acceptã sã nu aibã apã / Sase gospodãrii de la Pestera Bolii nu vor avea apã niciodatã

Dupã închiderea minei Petrila 27 de case din zona respectivã au rãmas fãrã apã. Pentru 21 dintre acestea problema a fost rezolvatã repede, însã pentru locuitorii celor sase gospodãrii vestile sunt nu tocmai favorabile. Din cauza zonei, acestia nu vor avea apã niciodatã.
“Nu avem solutii tehnice pentru a racorda acele gospodãrii la reteaua de alimentare cu apã potabilã. Noi nu avem cum sã facem racordurile cu acea zonã. Pentru cele 21 familii am racordat la magistrala de pe DN 66, dar pentru celelalte nu avem nicio solutie tehnicã”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului. Oficialii Consiliului Judetean sustin cã încã se lucreazã la identificarea unor solutii pentru cele 6 gospodãrii.
“În acea zonã sunt 27 de gospodãrii care în urma închiderii minei Petrila au rãmas fãrã apã, dar prin eforturile sustinute ale Consiliului Judetean, ale primãriei si ale operatorului de apã am reusit sã deblocãm aceastã problemã pentru majoritatea gospodãriilor rãmânând 6 sau 7 care din ratiuni pur tehnice nu au apã.
Apa vine din magistrala de pe marginea DN 66 si nu are forta necesarã sã ajungã pânã dincolo de gardul care desparte aceste gospodãrii. Sunt folosite pompe de la ApaServ, dar în urma unui raport tehnic am înteles cã este imposibil ca în aceastã formulã sã aibã apã toatã lumea”, a declarat Adrian David, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara.
Primãria Petrosani a preluat conducta de aductiune din zona Jupâneasa. Aceasta a apartinut Societãtii Nationale de Închideri Mine Valea Jiului
Monika BACIU