Se dã startul vacantei la munte

Mii de turisti sunt asteptati începând de astãzi  sã-si petreacã sãrbãtorile de iarnã în cele douã statiuni de schi din Valea Jiului. Straja vine cu o noutate din acest sezon, în urma unei întelegeri dintre autoritãtile locale si cabanieri.

Salvamontistii, cabanierii, operatorii instalatiilor de transport pe cablu, dar si cei care întretin pârtiile de schi din Straja si Parâng asteaptã turistii care si-au rezervat vacante în statiunile montane din Valea Jiului. Sute de turisti au urcat în statiuni încã de ieri, iar astãzi si mâine se preconizeazã cã instalatiile de transport pe cablu vor functiona la capacitate maximã. Majoritatea cabanierilor din cele douã statiuni si-au vândut pachetele pentru Crãciun, iar preturile au fost la fel ca în anii trecuti.

Totodatã, dacã turistii aleg sã petreacã întreaga perioadã de sãrbãtori, adicã pânã dupã Anul Nou, îsi pot negocia reducerea pentru pachet care ajunge si la 15 procente din pretul total.  „Acum încep sã urce pentru Crãciun si va fi foarte mare înghesuialã. Probabil cozile la Telescaun se vor întinde bine de tot pentru cã sunt asteptati mii de turisti”, spun cabanierii din Straja. Statiunea din vestul Vãii Jiului aduce o noutate din acest sezon, în urma unui acord al investitorilor. Administratorii de instalatii de transport pe cablu (telescaun, teleschi) au convenit sã se asocieze pentru exploatarea în comun a acestor instalatii, astfel încât turistii sã poatã utiliza un singur ski-pass pentru toate instalatiile de transport pe cablu din statiune. Întelegerea a fost parafatã la Primãria Lupeni, parte fiind si administratia localã.

”Mã bucur cã agentii economici au înteles cã trebuie sã fie împreunã, sã colaboreze în favoarea turistilor. (…) Le multumesc administratorilor de pârtii care au realizat aceastã asociere care va fi în folosul tuturor celor care vor alege Straja în aceastã iarnã pentru a schia”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Atât în Straja cât si în Parâng se poate schia iar preturile bune atrag turisti din toate regiunile tãrii.

Maximilian Gânju