Se anunță o nouă sesiune de calificări pentru șomeri

Șomerii din județul nostru sunt așteptați la cursuri de calificare. AJOFM Hunedoara anunță câte două astfel de cursuri, la Petroșani și în municipiul Hunedoara.

Asta, în condițiile în care rata șomajului a crescut, mai ales după disponibilizările din minerit și energie.
Potrivit oficialilor de la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara, cursurile încep în luna octombrie și se adresează șomerilor de la noi. La Petroșani va fi un curs pentru bucătari, o meserie extrem de cerută în ultima vreme. Cursul are 720 de ore și se desfășoară în municipul Petroșani, la sediul Centrului de Calificare. Un alt curs, tot la Petroșani, este cel de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, tot de 720 ore.
La Hunedoara au loc alte două cursuri. Unul este cel de lucrător în comerț, de 360 ore, iar un altul este de manichiurist pedichiurist, cu 360 ore de pregătire.
Rata şomajului a scăzut, în vară, în judeţul Huendoara faţă de lunile precedente, arată
statisticile Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Mai puţin de 5.300 de şomeri se aflau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara, iar la sfârşitul lunii iunie, rata a fost de 3,08 la sută.
Odată cu disponibilizările colective din CEH, însă, numărul şomerilor a crescut din nou la 5412, iar rata a atins pragul de 3,15%.
Diana Mitrache