De câteva zile, în cutiile de postã din Petrosani a ajuns scrisoarea primarului Tiberiu Iacob Ridzi, cãtre locuitorii urbei. Într-o graficã bunã si pe o hârtie ceratã, în 4 pagini, sunt câteva articole cu fotografii, articole din care primarul Petrosaniului ne aratã realizãrile sale, acum cã tot e final de mandat si precampanie electoralã.

Tiberiu Iacob Ridzi începe alocutiunea sa adresându-se celor din Petrosani, care l-au ales si care se pregãtesc de un nou tur de scrutin, cu „Stimati cetãteni” si, trecând peste repetitia din prima frazã, în care spune de douã ori „în fata”, le aratã care au fost investitiile la care s-a lucrat.

Printre acestea putem enumera: asfaltãri de strãzi, realizarea de parcãri pentru masini, anveloparea mai multor blocuri, realizarea Centrului de Informare turisticã, sau chiar achizitionarea energiei electrice la un pret foarte bun, pentru iluminatul strãzilor.

Si, nu în ultimul rând, primarul vorbeste despre investitiile din Parâng. Pagina a doua este ilustratã cu fotografii ale obiectivelor în care s-a investit, iar în pagina a III-a a scrisorii enumerã investitiile, dar având ca si criteriu natura fondurilor. Astfel, existã 3 tipuri de fonduri din care s-a investit în Petrosani: fonduri europene si guvernamentale, fonduri în domeniul social si fonduri dedicate modernizãrii învãtãmântului, sau fonduri pentru culturã, culte si sport.În final, Tiberiu Iacob Ridzi le reaminteste tuturor cã a pus mereu interesul comunitãtii pe primul loc si acum are cu ce se mândri, încheind cu un apel la divinitate: „Asa sã ne ajute Dumnezeu!”.

Diana Mitrache