Scoala-pesterã

În secolul XXI conditiile de învãtãmânt din Petrosani sunt de-a dreptul revoltãtoare. Sãlile de clase sunt adevãrate grote, unde elevii si profesorii îngheatã de frig. Imaginile sunt de-a dreptul socante, cu copii înfãsurati, la orele de curs, în pãturi, sau chiar în saci de dormit. Si vorbim de anul de gratie 2016!

Cum poti sã desfãsori o activitate educationalã la 6 grade celsius? La Petrosani se poate! Si cine nu crede, dar are curiozitatea, poate sã meargã la oricare dintre cele trei licee de pe raza municipiului Petrosani si sã intre într-o salã de clasã la alegere.  La Liceul Teoretic, spre exemplu, la primele ore ale diminetii sãlile de clase sunt adevãrate pesteri, unde temperatura este cu putin peste ZERO grade. Probabil  singurul loc unde este cald este în biroul directorului Alexandru Lãutaru, care nu pare  deranjat de frigul din clase.  Asta în conditiile în care la celelalte douã licee conducerile unitãtilor de învãtãmânt au redus orele la 45 de minute, mãsurã care oricum nu îi încãlzeste pe elevi.

Ieri, la liceul de Informaticã, elevii de la câteva clase au protestat si chiar au plecat de la ore, acasã, motiv pentru care au fost amenintati. Profesorii sunt revoltati, dar prea putini sunt cei care si protesteazã public.  De ce? Probabil de teama unor eventuale repercusiuni. Doar, nu-i asa? politicul e în toate… Si ce fac cei în mãsurã sã rezolve situatia? Mimeazã cã le pasã!

Marius Mitrache

6 comentarii la „Scoala-pesterã

 • 19 octombrie 2016 la 20:07
  Permalink

  Multumim autoritatilor platite de noi cu bani grei.

 • 19 octombrie 2016 la 20:54
  Permalink

  Nu erau 4 licee In Petro?ani ?

 • 19 octombrie 2016 la 21:22
  Permalink

  Ar putea sa fie si 100 de licee ca in toate s-ar ingheta de frig.

 • 20 octombrie 2016 la 09:06
  Permalink

  pai nu s-a laudat primaru ca a introdus centrale pe gaz?

 • 20 octombrie 2016 la 10:57
  Permalink

  saraca fata, i s-a inverzit parul de la frig

 • 20 octombrie 2016 la 21:58
  Permalink

  ????

Comentariile sunt închise.