Școala Doctorală, acreditată la Universitatea din Petroșani

Cu câteva zile înainte de finalul anului 2021, Universitatea din Petroșani a primit o nouă acreditare. Vorbim despre Școala Doctorală din Valea Jiului, cu toate domeniile de aici și care este acum acreditată
pentru următorii 5 ani.

Universitatea din Petroșani nu este doar o școală europeană, prin proiectele pe care le desfășoară în Europa, cu școli partenere de același fel, dar este în rândul școlilor europene și pentru că are o școală doctorală de tradiție. Rectorul Universității, Sorin Radu, spune că acreditarea a venit la sfârșitul anului trecut.
„După ce în toamna anului trecut am obținut acreditarea universității cu grad de încredere ridicat, gradul maxim, care se acordă instituțiilor de învățământ superior din România, o acreditare care este valabilă 5 ani, a urmat acreditarea școlii doctorale și a domeniilor de doctorat, iar în 28 decembrie, anul trecut, în ședința Consiliului ARACIS, am obținut acreditarea școlii doctorale și a celor 4 domenii de doctorat”, a declarat prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Sunt recunoscuți atât profesorii de aici, câți și doctoranzii pentru studiile lor, iar universitatea are acum nu mai puțin de 4 domenii în care se susțin teze de doctorat. „Cele 4 domenii sunt: Mine Petrol și Gaze, care este de tradiție la noi, Inginerie industrială, Inginerie și Management și Ingineria Sistemelor”, a mai adăugat Rectorul Universității.
Proiectul în care Universitatea din Petroșani este parteneră în consorțiul european poate fi extins chiar până în 2040. Alături de Universitatea din Petroșani sunt Universitatea Leoben din Austria, care este cea care a coordonat acest proiect, Universitatea Leon din Spania, Academia Tehnică din Freiberg, Universitatea Politehnică din Creta, Universitatea Mittweida din Germania și Universitatea Silezia din Polonia.
Diana Mitrache