Scoala 5 din Petrosani îsi va schimba destinatia

Încã o unitate de învãtãmânt din municipiul Petrosani urmeazã a-si schimba utilitatea. Reducerea excesivã a numãrului de elevi lasã scolile pustii.
O astfel de unitate de învãtãmânt se aflã într-unul din cele mai mari cartiere ale municipiului Petrosani, în zona Aeroport. Scoala Gimnazialã nr. 5 s-a închis încã de acum câtiva ani, iar acum edilii cautã sã îi schimbe destinatia. În acest sens a fost aprobat proiectul de hotãrâre privind solicitarea adresatã Ministrului Educatiei Nationale pentru emiterea avizului conform în vederea schimbãrii destinatiei imobilului în care a functionat Scoala Gimnazialã nr.5 Spiru Haret.
“Solicitarea adresatã Ministrului Educatiei Nationale pentru schimbarea destinatiei imobilului în care a functionat Scoala Gimnazialã nr. 5 Spiru Haret, situatã în Petrosani, str. Oituz, nr. 7 se face pentru a putea organiza în aceastã clãdire diverse evenimente sociale, cultural sau de interes public”, aratã autoritãtile locale de la Petrosani.  Conform dispozitiilor art. 112, alin. 6 din Legea nr. 1/2011, Legea educatiei nationale, cu modificãrile ulterioare: “Schimbarea destinatiei bazei material a institutiilor si unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar de stat se poate face de cãtre autoritãtile administratiei publice locale numai cu avizul conform al Ministerului Educatiei Nationale. Procedura elaborãrii avizului conform si conditiile necesare acordãrii acestuia se aprobã prin ordin al ministrului Educatiei Nationale”. Scoala Gimnazialã Nr.5 din localitate a fost închisã în urmã cu trei ani. De atunci, clãdirea nu a mai avut o altã utilitate. Pe lângã unitatea de învãtãmânt care a intrat în conservare stã nefolositã si o salã de sport.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „Scoala 5 din Petrosani îsi va schimba destinatia

 • 16 mai 2019 la 07:15
  Permalink

  Se intrevede un nou azil ! Felicitari dle Bulf ptr initiativa…vom fi un oras de azilati fara niciun viitor …
  In aceste conditii se justifica si-un cimitir nou !
  Ridtzi tocmai ti-am dat 2 ponturi si poti trece la combinatii !
  Spor,ca la asta stiu ca te descurci !

 • 16 mai 2019 la 19:57
  Permalink

  Si ce daca se inchid scolile,ce daca tinerii pleaca pe capete in marile orase sau peste hotare?Mare paguba!Important e ca avem avion si locomotiva in oras-ca la nebuni!

Comentariile sunt închise.