Schi în România, la peste 1000 de metri, dar cu proiectele blocate

Programul Schi în România bate pasul pe loc. Investitiile au fost începute în urmã cu mai multi ani, dar alocãrile financiare au fost stopate.  Putinii bani alocati de ministerul de resort au venit cu pipeta, în timp ce proiectele din Valea Jiului au fost gândite la scarã largã.

“Dezvoltarea domeniului schiabil pentru destinatiile turistice incluse în legea Schi în România: proiectele depuse sã fie în corelare cu domeniile deja existente din regiunea respectivã, pârtii de schi noi sau reabilitate peste altitudinea de 1000 de m, instalatii de transport pe cablu, instalatii de iluminat nocturn, instalatii de zãpadã artificialã, clãdire administrativã, parcare aferentã, masini de bãtut zãpada. Dezvoltarea infrastructurii turistice de agrement: parcuri de aventurã, parcuri tematice, aquaparc”, sunt câteva din prioritãtile ministerului Turismului. În Valea Jiului trei proiecte au fost incluse în programul Schi în România. Statiunile Parâng, Pasul Vâlcan si Strajã trebuiau sã fie modernizate, însã proiectele s-au oprit. Spre exemplu, la Petrosani telescaunul TS 3 a fost realizat prin eforturi proprii. Municipalitatea de la Petrosani a contractat un credit pentru realizarea instalatiei de transport pe cablu. În vestul Vãii Jiului, statiunile montane Pasul Vâlcan si Straja ar fi trebuit unite prin instalatii de transport pe cablu. Nici acest lucru nu s-a realizat.

Monika BACIU

Un comentariu la „Schi în România, la peste 1000 de metri, dar cu proiectele blocate

  • 9 aprilie 2017 la 21:24
    Permalink

    Nu se modernizeaza drumul judetean din Parang ce este gestionat de PSD-isti (cei pe care valea jiului ea votat tot timpul) de la Consiliul Judetean Hunedoara dar ce sa mai vrem de la cei din Bucuresti . Am votat de 27 de ani cu (FSN , PDSR,PSD) de acum incolo nu ii mai votez sa-i voteze cei de la Deva care nu au votat niciodata cu PSD dar infloreste sub orice guvernare iar acum CJH are bani sa construeasca un nou stadion Corvinul .

Comentariile sunt închise.