Schi gratis în statiunea Transalpina

Primul sezon de schi în noua statiune de la Vidra este gratis. Sezonul la Transalpina se deschide la finele acestei sãptãmâni si turistii vor schia gratuit pânã anul viitor.

Pentru prima datã în aceastã sãptãmânã, pârtiile nou-create si amenajate dupã criterii ca în Austria vor functiona la Vidra. La doar 30 de km distantã de Petrosani, statiunea îsi va astepta turistii în cel mai fericit mod posibil, cu pârtii pregãtite, instalatii functionale si, cel mai important lucru, gratis. Sapte pârtii de schi, aflate laaltitudini de pânã la 2000 de metri îi asteaptã pe iubitorii sportului alb si organizatorii mizeazã pe cât mai multi schiori. „Inaugurarea pârtiilor de schi de la Voineasa se va face în 22 decembrie în mod oficial si pânã la 31 ianuarie 2013 la Transalpina Ski Resort se schiazã GRATIS”, spun organizatorii evenimentului.

La 2000 de metri altitudine, pe un teren virgin, o mânã de oameni au ridicat unul dintre cele mai mari domenii de schi din România, într-un timp record.

Domeniul de Schi Transalpina este un loc din care vezi Fãgãrãsul si se aflã la doar 30 de km de Petrosani. A crescut în câteva luni si a ajuns ceea ce nici Straja si nici Pasul Vâlcan, ori Parângul nu vor fi prea curând.

Pârtiile de schi au o lungime totalã de 9 km, prevãzute cu sistem de înzãpezire si instalatii de transport pe cablu care totalizeazã peste 5 km (telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m si o telegondola de 3 km cu statie intermediarã). Tot în cadrul proiectului au fost realizate spatii adiacente pentru servicii, o parcare cu minim 350 locuri si un refugiu salvamont, precum si sediul jandarmeriei la cota 1975 m.

Diana MITRACHE

2 comentarii la „Schi gratis în statiunea Transalpina

 • 19 decembrie 2012 la 15:40
  Permalink

  Ar fi bine sa ne comunicati si traseul pana acolo,varianta peste creasta e prea dificila pentru omul de rand.

 • 21 decembrie 2012 la 10:51
  Permalink

  Depinde de locatia d-voastra. Daca veniti prin Petrosani, urmati drumul spre Cabana Rusu, apoi, la intersectia din dreptul Minei Livezeni, incinta Maleia, faceti la stanga si urmati drumul spre Groapa Seaca si mai apoi Obarsia Lotrului. Coborand spre lacul de acumulare veti descoperi lesne statia telegondolei aflata la poalele statiunii si partiilor de schi.
  Daca veniti dinspre Valea Oltului, urmati calea spre Voineasa si mai apoi spre Obarsia Lotrului si veti ajunge in acelasi loc.

Comentariile sunt închise.