Schi gratis, în loc de vacanță

Copiii sunt așteptați să schieze gratis la Straja. Totul vine în compensarea ideii că acum ar fi trebuit să fie vacanța de iarnă.

Administratorii spun că toate instalațiile de transport pe cablu sunt gratuite pentru elevi, iar sâmbătă sunt câteva competiții, plus ziua ursului Ballo.
Va fi un week-end plin la Straja, unde proprietarii de schi vor fi darnici cu opiii. Mai exact, vineri, în 25 februarie, după școală, toți copiii care vor urca la munte cu carnetul de note, vor avea accesul la instalațiile de transport gratuit, între orele 13,00 și 17,00. „Am zis să se bucure copiii și să fie și un semnal pentru guvernanți, ca să vadă cât de importantă ar fi fost această vacanță pentru copii. Vrem să facem în așa fel încât să vină cât mai mulți copii pe pârtie”, a declarat Emil Părău, administratorul mai multor instalații de acest fel.
Iar la Straja, dacă tot ajung copiii atunci îl vor sărbători și Ballo, care împlinește 22 de ani de când a ajuns în stațiune și este îngrijit de cei care l-au crescut. „Sâmbătă îl sărbătorim pe Ballo și vom organiza și Cupa Ballo, pentru copii. Vor fi pe 6 categorii de vârstă, între 3 și 15 ani”, a mai precizat Emil Părău.
Și tot la Straja, sâmbătă are loc cupa RedBull Home Run, pe pârtia Mutu, de la ora 17,00. Competiția este una extrem de antrenantă, mai ales că, schiorii pleacă din vârful pârtiei Mutu, inițial fără schiuri și, la un momentdat, și le pun în clăpari, iar de acolo, cine ajunge primul la sosire va fi câștigător.
Și, dacă tot e zăpadă și competițiile sunt dedicate copiilor și schiorilor, nu puteau să lipsească snowboard-erii. Ei se vor întrece pe pârtia Canal, de la ora 10,00 la 14,00.
Diana Mitrache