Scãri de 1.500 de lei bucata, fãcute praf

O cale de acces, aflatã în spatele Pietei Centrale a municipiului Petrosani, este praf, dupã doar câtiva ani în care administratia localã a plãtit 28.000 de lei pentru ea.
Este vorba despre scãrile, pe care firma controlatã atunci de senatorul Haralambie Vochitoiu, le-a construit, furând, cel mai probabil, la material. În 2013, municipalitatea din Petrosani a decis sã repare cele 18 trepte de la Piata Centralã din Petrosani, unei firme controlate de senatorul PPDD de la acea vreme, Haralambie Vochitoiu, Art Forest Company, societate implicatã într-o serie de scandaluri, mai ales financiare. Suma alocatã din bani publici era mai mult decât generoasã, respectiv 28.000 de lei, adicã 280 de milioane de lei vechi pentru o lucrare fãrã prea mare dificultate, fiind fix 18 scãri. Acum, primarul cautã o solutie sã le repare din nou.
„Este acum accesul îngrãdit, dupã perioada de iarnã. Am vãzut cã scãrile de acces din spatele pietei s-au degradat si am luat legãtura cu administratorul pietei ca sã gãsim o solutie, încât sã facem o reparatie. Vom vedea cum alocãm bani, fie din bugetul pietei, fie din cel al primãriei”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Trebuie precizat însã cã, în baza calculelor fãcute în 2013 de reprezentantii Art Forest Company o treaptã costa mai mult de 1.500 de lei, în timp ce, tot atunci, cei care lucreazã în domeniu ne-au declarat cã întreaga executie, cu tot cu fortã de muncã, se cifra la 5.000 – 6.000 de lei sau, maximum 10.000 de lei.
Lucrarea s-a degradat, însã, foarte repede, iar acum este un real pericol sã cobori acele trepte, motiv pentru care administratia pietelor a si decis sã îngrãdeascã accesul, pânã va remedia situatia.
Diana Mitrache

Un comentariu la „Scãri de 1.500 de lei bucata, fãcute praf

  • 16 aprilie 2018 la 09:48
    Permalink

    banul public e la liber gasiti alt voichitoi care sa betoneze scarile la 50000 lei ca doar un sac de ciment costa 1000 lei si balastrul 100 lopata si trimiteti tot gusterii care au lucrat acu trei ani ca stiu exact masurile la o betoniera trei cancioage de ciment Oare primaria nu are un meserias care sa i supravegheze ?

Comentariile sunt închise.