Scădere continuă a numărului de cazuri de COVID în școli

Numărul de cazuri de coronavirus înregistrat în rândul elevilor sau al angajaților din sistemul de învățământ este în continuă scădere. În perioada 28 februarie – 4 martie au fost confirmați 44 de preșcolari/elevi confirmați cu coronavirus, iar în rândul personalului s-au înregistrat 20 de astfel de cazuri.

La nivel județean este o singură clasă cu activitatea față în față suspendată ca urmare a înregistrării a trei cazuri de infectare într-o clasă, într-o perioadă de 7 zile consecutive.
În urma centralizării raportărilor din cele 252 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică și structuri arondate, în funcție de situația epidemiologică și de infrastructură, a fost înregistrată următoarea situație. 248 de unități de învățământ funcționează cu activitate față în față. Alte tri școli funcționează în sistem online ca urmare a solicitării unității de învățământ. Este vorba de Grădinița cu program normal nr. 3 Deva, Grădinița cu program prelungit nr. 1 Deva și ȘCoala Gimnazială din Teliucu Inferior.
Monika BACIU