SC Termoficare SA a intrat în FALIMENT!

 

Instanta de la Tribunalul Hunedoara a admis solicitarea creditorilor privind deschiderea procedurii falimentului împotriva societãtii de termoficare din Petrosani.  Decizia a fost luatã de judecãtorii hunedoreni. Astfel, în acest moment este o certitudine faptul cã abonatii sistemului de  termoficare din Petrosani nu vor beneficia de agent termic în perioada iernii. La Petrosani mai erau abonati la sistemul  centralizat de termoficare circa 2200 de abonati.
Încã din vara acestui an, administratorul judiciar al SC Termoficare SA le-a pus în vedere abonatilor faptul cã existã sanse ridicate ca societatea din subordinea Consiliului Local sã intre în faliment, lucru care s-a si întâmplat.
“Vã informãm prin prezenta cã din motive obiective suntem în imposibilitatea de a vã mai furniza energie termicã si apã caldã în sezonul de iarnã 2018-2019. În eventualitatea, putin probabilã, cã situatia se va schimba vã vom comunica în termen”, arãta, în vara acestui an,  informarea transmisã de administratorul judiciar al societãtii de termoficare în notificarea transmisã abonatilor.
La acel moment, administratorul judiciar al SC Termoficare, a precizat cã odatã intratã în faliment, societatea nu va mai putea furniza agent termic abonatilor.
“Directia de Finante a cerut falimentul societãtii, iar noi am decis sã le punem în vedere abonatilor faptul cã la iarnã existã posibilitatea de a nu mai avea cãldurã. Mi se pare normal sã îi informãm din timp si nu în septembrie sau octombrie. Dacã societatea intrã în faliment, juridic nu mai existã posibilitatea de a furniza aceste servicii”, a declarat administratorul judiciar al societãtii de Termoficare din Petrosani. Imediat dupã ce administratorul judiciar a transmis aceastã informare, autoritãtile locale de la Petrosani au reactionat si le-au transmis abonatilor sã încerce sã îsi instaleze si alte surse de încãlzire. Termocentrala Paroseni a solicitat instantei admiterea falimentului societãtii de termoficare din Petrosani. Societatea de termoficare din Petrosani are datorii de peste 60 de milioane de lei cãtre Complexul Energetic Hunedoara. Din cele 60.979.993 lei, societatea datoreazã suma de 37.737.013 pentru agentul termic livrat de cãtre CEH, iar alte 23.242.980 sunt penalitãtile aplicate.
Monika BACIU

6 comentarii la „SC Termoficare SA a intrat în FALIMENT!

 • 30 septembrie 2018 la 19:42
  Permalink

  Poate va rezolva alesul nostru domnul senator PSD Cristian Resmerita sa se schimbe tevile de Termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor pentru a fi rentabila Termoficarea in valea jiului .

 • 30 septembrie 2018 la 22:57
  Permalink

  Da, a si inceput. Se lucreaza intens la asta. Pana la 1 noiembrie va fi gata totul.

 • 30 septembrie 2018 la 23:19
  Permalink

  Haideti sa facem o cheta si sa-i dam banii doctorului Sora, cu rugamintea sa-i „scoata” nebunului tevile din cap!

 • 1 octombrie 2018 la 11:54
  Permalink

  Si cu personalul de la termoficare cum ramine??? Va spun eu : v-a trece la primarie ,in frunte cu directorul…pe salarii mai bune si pe care le vor platii cetatenii Petrosaniului, ce-i privati de termoficare …iar serviciile ce tin de primarie merg tot mai prost pe zi ce trece ..si asta de cind le-a marit salariile si s-au inmultit precum iepurii .Pentru ca nu mai au loc in birouri ,i-i vezi pe te miri unde plimbindu-si ciinii ori bindu-si cafelutele s-au berica prin diverse cotloane .Si toate astea prin bunavointa bunului nostru primar pe care nu-l mai intereseaza aproape de loc de urbia de la care a primit voturi .Eu…unul nu mai vreau sa aud de numele lui !! Mute-se in Colonie si…avelo raiu .

 • 1 octombrie 2018 la 12:17
  Permalink

  Si cu angajatii termoficarii cum ramine?? Sigur vor fi angajati la Primarie pe salarii mult mai bune in frunte cu directorul lor ! Vor fi platiti tot din banii contribuabililor …ce-i lipsiti de agentul termic si vor ingrosa rindurile angajatilor din primarie care s-au inmultit precum iepurii .De cind li s-au marit salariile ,Petrosaniul arata mai jalnic iar pe ei ,nemaiavind locuri prin birouri i-i gasesti fie plimbindu-si patrupedele,fie la o cafea s-au o berica prin te miri ce locatii .Toate astea sub atenta supraveghere a primarului pe care-l doare exact in cot de buricul tirgului . Eu,…sa nu mai aud de el !!!! Duca-se in colonie ,ori in alte …colonii !! Avelo raiu .

 • 1 octombrie 2018 la 15:43
  Permalink

  sa vezi acum ce sar preturile la centralele pe gaz

Comentariile sunt închise.