[ Sancționat pentru neștiință ori dezinteres ]

A simțit pe propria piele un bărbat de 30 de ani, din municipiul Petroșani, aspru sancționat de polițiștii olandezi pentru că a desconsiderat un lucru deosebit de important pentru siguranța minorilor.

Hunedoreanul n-a montat corect centura de siguranță și scaunul cu care-și ducea copilul minor, iar acest lucru l-a costat 140 de euro. Mai mult, autoritățile olandeze au cerut Judecătoriei Petroșani să-l oblige să plătească amenda.
”Pe teritoriul localității Beverwijk, Halve Mann, a utilizat centura de siguranță pentru mașină/siguranță sau sistemul de siguranță pentru copii, într-un mod care influențează negativ sau poate influența efectul protector. Fapta a fost încadrată și sancționată corespunzător dispozițiilor din art. 2 din Legea administrației juridice pentru respectarea regulilor de circulație”, se arată în dosar. Poliția Kennemerland, Transactiemodule,
l-a amendat cu 140 euro, iar magistrații din Petroșani au admis sesizarea formulată de Biroul Federal de Justiție din Țările de Jos, și l-au obligat pe vinovat la achitarea sumei de 681,80 lei, bani care vor ajunge la bugetul de stat al României.