Eveniment

Salvatorii minieri din Valea Jiului sunt solicitati la apel

Salvatorii minieri se întâlnesc la Petrosani. La sfârsitul acestei sãptãmâni va avea loc o nouã editie a concursului de salvare minierã.  Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani organizeazã o nouã editie a concursului de salvare minierã. La evenimentul devenit traditie în rândul salvatorilor sunt asteptate echipaje din întreaga tarã.  În ceea ce priveste salvatorii minieri de subteran se vor întrece doar echipele din Valea Jiului, iar la supraftã vor fi sapte echipe din toate colturile tãrii.
“Joi si vineri are loc o nouã editie a Concursului National de Salvare Minierã. La proba de  subteran se vor întrece doar salvatorii de la unitãtile miniere din Valea Jiului si cei de la Salina Praid”, a declarat Daniel Pupãzan, sef statie de  salvare INSEMEX Petrosani. În ceea ce îi priveste pe salvatorii de suprafatã, la concursul organizat de INSEMEX Petrosani vor veni echipe din întreaga tarã.
“Vineri are loc proba destinatã salvatorilor de suprafatã. Vor participa opt echipe din întreaga tarã. CEO va avea patru echipe de salvatori de la Rovinari, Isalnita, Craiova si Turceni. Vor mai fi cei de la Metrorex Bucuresti, Fireproof Lukoil, Falck OMV, Arcelor Mital Galati”, a declarat Daniel Pupãzan cercetãtor Stiintific gradul II în cadrul INSEMEX Petrosani.
Salvatorii din Valea Jiului sunt singurii care intervin dupã producerea exploziilor, iar antrenamentele si concursurile de acest fel îi ajutã sã descopere performante noi. Scenariul este unul desprins din interventiile reale cu care se confruntã salvatorii.
Monika BACIU