Salvator cu normã întreagã, arcas de aur

24 de ore salveazã vieti, pleacã cu echipajele de primã interventie si nimeni nu prea stie cã apoi, uneori, nici nu apucã sã doarmã prea mult, cã are antrenamente.
Vorbim despre un angajat al ISU Hunedoara, pompier la Petrosani, care a ajuns unul dintre cei mai buni arcasi ai lumii. Daniel Cãlin are saci întregi cu medalii si, numai în  ultima vreme, a  câstigat  tot ce putea la concursurile internationale la care a fost.

Plutonierul major Daniel Cãlin a obtinut 6 medalii de aur si una de argint la Jocurile europene ale politistilor si pompierilor, editia a 7 a, desfãsurate în Gibraltar si nouã ne-a povestit cât de greu e sã împace munca de salvare cu antrenamentele si cât de importante sunt pentru el aceste distinctii. „Pentru mine sunt foarte importante. M-am pregãtit intens pentru aceastã competitie. Am participat la Jocurile Europene ale Politistilor si Pompierilor din Gibraltar si România a avut 19 sportivi în lot, la diferite probe. Am reusit sã câstigãm 80 de medalii, iar eu am luat 6 medalii de aur si una de argint la proba de 70 de metri si la 60, 40 si 50 de metri”, a spus plt. maj. Daniel Cãlin, arcas de aur.
Un pompier face o turã completã si apoi, cei mai multi merg acasã sã doarmã. Nu la fel si Cãlin, care spune cã a cãutat mereu sã fie disciplinat, sã împace viata de familie cu sportul si cu cea de la locul de muncã, iar rezultatul muncii sale este unul remarcabil. Totusi, Cãlin ne-a  mãrturisit cã nu îi e chiar usor. „E destul de greu sã câstigi la o asemenea competitie. Antrenamentele sunt foarte dificile. Dupã 24 de ore de muncã, sã mai faci si antrenamente, e destul de greu, dar pasiunea mea e sportul si asa am reusit sã am rezultate foarte bune”, spune Cãlin.  E legitimat la Clubul de Tir cu arcul din Deva, iar acest sport îl practicã de un sfert de veac, fiind membru al Lotului României si acum un an a câstigat la Jocurile Olimpice, fiind imbatabil  pe un teren accidentat, unde arcasii sunt nevoiti sã nimereascã 24 de tinte, aflate la distante între 50 si 10 metri.
„Anul trecut la Jocurile Olimpice de la Los Angeles am câstigat medalia de aur la aceastã probã”, a adãugat Cãlin.  E, însã, modest,  el fiind cvadruplu medaliat cu aur la tir cu arcul în cadrul Campionatelor Mondiale ale Politistilor si Pompierilor si anul trecut a câstigat, pentru al patrulea an consecutiv, titlul de campion mondial la tir cu arcul, la Los Angeles, în Statele Unite ale Americii.  Daniel Cãlin a obtinut la Los Angeles o medalie de aur, una de argint si o alta de bronz la cele trei probe din competitia de tir cu arcul, mai exact medalia de aur la proba field, medalia de argint la proba 3d si bronz la 900 target. Proba 900 target constã în lansarea sãgetilor spre o tintã fixã de la distanta de 40, 50 si 60 de metri, proba field implicã atingerea cu 3 sãgeti, într-un  interval de doar douã minute, a unor tinte aleatorii în pãdure, în timp ce concursul  3d vânãtoare constã  în nimerirea, de la o  distantã cuprinsã  între 10 si 50 m, a machetelor în mãrime naturalã a mai multor animale sãlbatice.
Diana Mitrache