Eveniment

Sãltat de politisti pentru trafic de imigranti

Un bãrbat de 30 de ani, din Vulcan, este suspect într-un dosar instrumentat de procurorii francezi, pentru cã ar fi fost cãlãuzã pentru imigranti.
Individul, alãturi de alti complici, ar fi ajutat sã intre pe teritoriul statului francez mai multi imigranti din afara Europei, din state ca Irak, Siria, dar si din tãri din Africa.
”Politistii  Biroului de Investigatii Criminale Vulcan, împreunã politisti din cadrul S.C.C.O. Hunedoara, au efectuat o actiune în urma cãreia a fost identificat si retinut un bãrbat în vârstã de 30 de ani, din municipiul Vulcan, posesorul unui mandat european de arestare emis, la data de 14.11.2017, de cãtre autoritãtile judiciare din Franta. Bãrbatul, care este cercetat pentru comiterea, pe teritoriul Frantei, a unor infractiuni de trafic de imigranti, urmeazã a fi prezentat Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia, în vederea luãrii mãsurilor legale”, au precizat reprezentantii IPJ Hunedoara.
Pe de altã parte, în data de 6 decembrie politistii Serviciului de Investigatii Criminale si cei ai Sectiei de Politie Ruralã Ilia l-au identificat si retinut pe un tânãr de 27 de ani, din comuna Dobra, pe numele cãruia autoritãtile franceze au emis, la data de 07.11.2017, un mandat european de arestare pentru sãvârsirea infractiunilor de omor, vãtãmare corporalã, furt si incendierea unui autovehicul (fapte comise pe teritoriul statului francez, în cursul anului 2016).
Din ultimele informatii, tânãrul F.G.C., de 27 de ani, din comuna Dobra, în 17 dec. 2016, a pãtruns, împreunã cu alte 4  persoane, în incinta unei societãti comerciale din Saint Cannat (Franta), cu intentia de a sustrage mai multe bunuri. Cei 5 s-au îndreptat spre casa mobilã unde erau agentii de pazã ai companiei, pe care i-au lovit cu obiecte contondente. În urma loviturilor, unul dintre paznici a decedat, alti doi au fost grav rãniti. Apoi atacatorii au sustras vehiculul victimelor, pe care l-au abandonat la câtiva  kilometri distantã si l-au incendiat, pentru a distruge probele. Daunele produse companiei s-au ridicat la 11.000 de euro.
Urmãritul international prins de noi a primit 15 zile de arestare preventivã, din partea Curtii de Apel Alba si urmeazã a fi predat autoritãtilor franceze.
Maximilian Gânju