Vestea cã nu mai primesc subventii a cãzut ca un trãsnet peste Organizatia Salvati Copiii din Petrila, care a rãmas cu resurse financiare firave si cu dilema: la care copii sã renunte? Nu le este usor, pentru cã acolo iau o masã caldã, poate singura din zi, 100 de copii, iar lipsa fondurilor a devenit o problemã realã. „În momentul când am aflat cã nu avem bani, plângând, am spus sã vinã cine vrea sã trimitã copiii acasã. Sã vãd pe cine trimiteti? Cui îi spuneti, tu nu mai veni la centru? Eu nu pot sã fac lucrul acesta. Nu pot”, a mentionat Valeria Popescu, director al Organizatiei  Salvati Copiii Hunedoara. E îngrozitor cã se descurcã cu resurse minime, cã aici copiii gãsesc masã caldã, fac lectiile cu pedagogi si poate se uitã la televizorul pe care acasã nu îl au, dar Asociatia San Montan le-a sãrit în ajutor. Sportivii acestui club petrilean organizeazã duminicã o actiune caritabilã, la care care suntem cu totii invitati. Nu trebuie sã fii un bun sportiv, ci doar cu suflet mare.

„Este o actiune de caritate sportivã, unde sportivi sau fosti sportivi, încercãm sã sensibilizãm comunitatea cu nevoile copiilor de la acest centru. La aceastã actiune poate participa absolut oricine, chiar dacã nu fizic, se pot face donatii în contul Organizatiei Salvati Copiii Hunedoara, de aceea, invit toatã Valea Jiului, Petrila si nu numai, sã punem mânã de la mânã ca sã ajutãm acest centru ”, a spus Erika Santa, presedinta Asociatiei San Montan, cea care este la cea de a treia actiune caritabilã pentru copii.De aceastã datã, actiunea presupune si o întrecere în alergare, pe grupe de vârstã, alergare cu obstacole si chiar o întrecere pe biciclete. Totul, în scop caritabil, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de „Salvati Copiii”. Asta, pentru cã situatia de acolo este una criticã. Profesoara Valeria Popescu ne explicã  si cum s-a  ajuns aici.

3-1

„Ne-am strãduit si am fãcut proiectul pentru subventie. De sãrbãtori s-a aprobat si am simtit si noi cã avem sãrbãtori, cã aveam emotii. A trecut ianuarie si asteptam banii si în martie a venit vestea cã am fost tãiati de la subventie. Cei de la Bucuresti ne-au prins în buget cu subventie aprobatã si rãmãsesem cu 100 de copii si 50 de familii în aer. Acum cãutãm solutii, cu optimism. Încercãm sã obtinem bani, cu 2%, cu tot felul de mici activitãti, iar acum a venit aceastã mare bucurie, vestea de le Erika. Actiunea de duminicã va fi pentru noi ”, spune prof. Valeria Popescu. Copiii de la acest centru au nevoie de sprijinul comunitãtii si, cei care doresc pot face donatii, pot directiona cei 2% spre aceastã organizatie, dar pot si sã participe la actiunea de duminicã, 14 mai, în Cheile Tãii, începând cu ora 10.00.

Diana Mitrache