S-au încheiat înscrierile la Universitate. Cât te costă să fii student la Petroșani?

Miercuri a fost ultima zi în care absolvenții de liceu s-au mai putut înscrie la facultate, la Petroșani. Toate locurile bugetate sunt ocupate și lista cu studenții va fi afișată. Câte te costă, însă, să fii student la Petroșani, ne-a explicat chiar rectorul acestei școli superioare, profesorul universitar Sorin Radu.

Locurile sunt ocupate și deja Universitatea din Petroșani numără bobocii. Listele cu studenții admiși vor fi afișate și rectorul Sorin Radu spune că admitera s-a încheiat cu succes.
„Din înscrierile făcute până miercuri, ne-am ocupat toate locurile bugetate și avem, dacă se confirmă, și un număr destul de important, pentru locurile cu taxă ce au fost coupate. Miercuri după-amiază le afișăm și le dăm 3 zile ca să
confirme locul pe care a fost admis fiecare. Pentru ca să fii student în acest context,
aparaten, nu e greu, dar vă spun că e foarte greu să te menții. Din experiența de-a lungul anilor, aici urmăm o școală normală, serioasă, ca orice
universitate și, ca atare, colegii noștri depun toate eforturile de a transmite toate informațiile ce se impun și studenții se străduiesc să le asimileze”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Rectorul mai spune și că acum are loc o sesiune excepțională de restanțe și că va începe noul an cu cât mai mulți studneți.
O parte, însă, vin din alte zone ale țării și, trebuie specificat că, la Petroșani, cazarea este între 100 și 400 de lei, în funcție de cămin.
„Dacă e vorba de cămin, noi avem tarifele actualizate pe care le-am propus și le-am discutat cu studenții și urmează să le validăm în Consiliul de Administrație și apoi să le validăm în Senat.
Dar am propus, pentru căminul 3, unde sunt 3 studenți în cameră, cu două module, la
care avem un spațiu comun de grup sanitar cu dușuri și toalete, prețul este de 100 de lei. În cost intră 50 KW de studenți, 2 mc de apă pe student, au internet curățenie și schimbat de lenjerie. La căminul 2, unde sunt garsoniere, condițiile sunt altele, iar tariful este de 400 de lei de student, cu toate calculele făcute în urma creșterii rilor la gaz și energie”, a conchis prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Diana Mitrache