[ S-au deschis două centre de vaccin la Vulcan și Petrila ]

A crescut numărul oamenilor care vor să se imunizeze, așa că în Valea Jiului se mai deschid două centre de vaccinare. Unul va fi la Vulcan și unul la Petrila. Incidența crescută și numărul mare de oameni care vor acum vaccinarea, a făcut ca la Vulcan centrul să fie din nou solicitat. De altfel, încă din prima zi a acestei săptămâni, la prima oră, la Vulcan, oamenii s-au așezat la coadă ca să aștepte vaccinul.
„Având în vedere ultimele măsuri, dar și fiindcă este în creștere coeficientul de infectare, am venit în sprijnul oamenilor și am redeschis centrul de la Vulcan. Vreau să vă spun că este un real succes, pentru că tot week-end-ul am primit telefoane de la oameni care vor să se vaccineze. Încă de dimineață s-au prezentat la centrul de vaccinare, chiar dacă vaccinul ajunge doar la prânz. Erau la ușă peste 100 de oameni care s-au programat la primele ore ale dimineții”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
La Vulcan, incidența a ajuns la 4,76 la mia de locuitori. Și la Petrila va fi funcțional centrul de la Casa de Cultură Ladislau Schmidt și primarul susține că a luat în calcul aceleași date îngrijorătoare.
„De luni am stabilit cu directorul DSP să redeschidem centrul, din cauză că sunt foarte multe cazuri și la noi, iar incidența a ajuns la 7 la mie. Ba mai mult, avem foarte mulți oameni care cer să fie deschis centrul, că vor să se vaccineze. Eu m-aș bucura dacă oamenii ar înțelege că vaccinul este una dintre armele pe care le avem la dispoziție”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila În Valea Jiului sunt centre de vaccinare la Petroșani, la Spitalul de Urgență, la Vulcan, la Cinematograf, la Petrila, la Casa de Cultură și la Lupeni, în cadrul unității spitalicești, dar mai sunt și medici de familie care vaccinează pacienții.

Diana Mitrache