S-au ales noii decani la Universitatea Petrosani

Facultatile din cadrul Universitatii Petrosani au, de la finele saptamanii trecute, noi decani, alesi dintre cei care si-au depus candidaturile in acest sens.

Cea mai stransa lupta a fost la Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, unde in lupta au intrat trei candidati care au obtinut un punctaj foarte apropiat. Astfel, pentru fotoliul de decan au concurat Ion Fotau, care a obtinut un punctaj total de 580 de puncte ( 460 de puncte la interviu si 120 de puncte experienta manageriala), Nicolae Patrascoiu – cu un total de 600 de puncte si Radu Sorin – cu 561 de puncte. La Facultatea de Mine au intrat in cursa Ilie Onica –  460 de puncte si Ioel Veres – 540 de puncte. Pentru functia de decan al Facultatii de stiinte s-au confruntat profesorii Mircea Baron, care a obtinut un total de 620 de puncte, respectiv Claudia Isac, cu un punctaj de 500 de puncte.

In consecinta, comisia de concurs a Universitatii Petrosani i-a declarat „admisi” pe urmatorii noi decani:  Nicolae Patrascoiu – Facultatea de Inginerie Mecanica si Electrica, Ioel Veres – facultatea de Mine si Mircea Baron – Facultatea de stiinte.

Potrivit normativelor in vigoare, decanii sunt alesi prin concurs public, organizat de rectorul institutiei si validat de senatul universitar. Candidatii trebuie sa fie cadre didactice universitare care au titlul stiintific de doctor si nu au implinit varsta de pensionare.

Carmen Cosman

3 comentarii la „S-au ales noii decani la Universitatea Petrosani

 • 1 aprilie 2012 la 19:29
  Permalink

  Speram sa atraga Universitatea Petrosani(nu cum a fost pana acum in ultimi ani)mai multi studenti mai ales la Facultatea de Mine care are cel mai mare grad acordat de minister. Solutia sa vina mai multi studenti este sa nu se mai sponsorizeze echipele de fotbal si rugby (pe studenti nu-i intereseaza aceste echipe doar pe uni profesori,studenti din camine sunt scosi la meciuri sa fie ca numar de spectatori)iar bani sa merarga in marirea burselor de merit la studenti (mai ales la Facultatea de Mine unde in ultimi ani sau inscris putini studenti,pentru ai atrage).

 • 20 aprilie 2012 la 02:18
  Permalink

  La cererea uluuicplbi..2 studenti la poli se intalnesc in regie. Unul din ei avea intr-o mana niste haine femeiesti.- ce-i ma cu hainele astea?- pai sa vezi faza. Ma plimbam prin campus si trece o blonda pe o bicicleta pe langa mine. Eram fascinat. Se opreste, se dezbraca si spune Poti ave ce vrei tu de la mine Si uite asa i-am luat hainele- baaaaaa, n-am vazut prost mai mare decat tine?- de ce??!!- trebuia sa-i iei bicicleta!Si inca unul rapid ca intru la cinema3 automaticieni planuiau o petrecere.. Unu& zice: ba io pun casa la dsipozitie si mancarea.. Al 2 lea spune ca el aduce bautura ca are ceva bani de spart. Apoi se gandesc ei, ce ar mai lipsi. Dupa vreo 10 min ii pica fisa ce mai lipsesete: femei baaaa! Aolo da baaa! De unde facem ma rost? Aduc eu, zice al 3 lea.. Vreo 200 giga ajung?

 • 23 aprilie 2012 la 03:11
  Permalink

  Nov10 Cu vreo 3 dintre ele inca ma tdrasuiesc sa le conving sa devina obisnuite ale locului:-) insa ma bucur ca mi-ai reamintit de cartea asta. Merita rasfoita si pentru rezultatele studiului care a stat la baza cartii care spune ca, orice schimbare exterioara (gen plecat de la un job sau operatii estetice, schimbari ale locuintei) schimba nivelul de fericire perceput doar pentru 3-6 luni, apoi se revine automat la nivelul anterior. Te pune pe ganduri!

Comentariile sunt închise.