F ederația Română de Rugby a decis ca pentru sezonul 2023 (primăvară – toamnă) un nou format al competiției interne, la cel de-al 106 – lea sezon.

Vor fi un număr de 15 participante, competiția având trei faze, astfel ca, toate echipele să aibă șanse egale, cu același număr de meciuri pe întreg sezonul competițional.
Faza 1 înseamnă Sezonul Regulat, împărțit pe trei grupe, fiecare cu 5 echipe, repartizate după locul ocupat în clasamentul ultimului sezon, Știința Petroșani urmând să joace în Grupa 2, alături de C.S Năvodari, Politehnica Iași, C.S.M Galați și Grivița București.
Competiția se va derula pe parcursul a zece săptămâni, într-un număr total de opt meciuri tur-retur. Etapa 1 va începe în 1 aprilie a.c., ultima fiind pe 10 iunie a.c. După clasamentul final, în funcție de locul ocupat, echipele vor fi reîmpărțite după „sistemul șarpe”, în alte trei grupe care vor decide semifinalistele. Această fază se va disputa în perioada 12 august – 25 noiembrie a.c., pe parcursul a zece etape. Vor urma fazele finale, cu play – off și play-out, cu…..final pe 9 decembrie a.c.
Desigur, pot interveni anumite modificări, dar noi vom fi pe fază, la momentul oportun pentru a vă ține la curent cu toate aspectele legate de acest sport.
„PENTRU ANUL 75 AL ȘTIINȚEI, ȚINTIM
CÂT MAI SUS”
declară dr. ing.
Bogdan Tomuș, director C.S Știința Petroșani
Reporter: Domnule Tomuș La Mulți Ani pentru 2023 și anul 75 al existenței rugbyului la Știința Petroșani.
B. Tomuș: Mulțumesc. Da, 75 de ani, e ceva pentru o echipă de rugby…
Reporter: Campionatul va începe în 1 aprilie. Ce noutăți sunt pentru acest sezon?
B. Tomuș: Vom începe pregătirea la baza noastră „Aurel Suciu” din „Dealul Institutului”, cu același antrenor Alexandru „Dandu” Lupu, undeva după 15 februarie. Ne-au plecat cinci jucători Iștoc, Moalà, Rosé, Umaga și Morrison, toți liberi de contract. Au venit la noi doi jucători de la Politehnica Iași, Vlad Bălan (linia a II-a) și Vlad Bădălicescu, plier.
Reporter: Cum va fi noul sezon?
B. Tomuș: Sunt niște modificări, a apărut și C.S.M Constanța, dar nu știu dacă nu renunță vreuna. Probabil vor mai fi ceva noutăți, oricum, pentru anul 75 al Științei țintim cât mai sus. Important este să fim sănătoși, mergem înainte spre a menține istoria frumoasă a Științei pe mai departe.

GENU TUTU