Rugby. Cupa României | ”Nu ne-am înscris din motive obiective”, declară dr. ing. Ovidiu – Bogdan Tomuș, director CS Știința Petroșani

C onsultând programul competitional al toamnei 2022, am constatat că Știința Petroșani (câștigătoare a Cupei României în 1983, 1991, 1993) nu s-a înscris în această competiție.

Răspunsul a venit din partea conducerii clubului universitar:
”Am renunțat în acest an, în primul rând că este unul de tranziție în competiția de campionat. Suntem în pregătirea play-out-ului din Liga Națională, avem și campionatul de rugby în 7, cheltuielile sunt foarte mari. Preferăm să ne axăm pe cele două competiții. Așadar, nu ne-am înscris din motive obiective” a spus Ovidiu – Bogdan Tomuș.
Cupa României, ed. 2022
15 octombrie 2022
Sferturi de finală
Dinamo Buc. – RC Bârlad
CSM Baia Mare – RC Gura Humorului
Steaua Buc. – CSU Cluj
CSU Alba Iulia – SCM Timișoara
Start în campionatele naționale de rugby 7 și 15
Campionatul Ligii Naționale (pe care l-am publicat în Cronica VJ din 27 iunie) va demara tot în format cu două serii, de data asta pe criterii ”play-off” și ”play-out”. Este cea de-a 109-a ediție în îndelungata istorie a rugby-ului românesc.
Campionatul Ligii la Rugby în 7 (sevens) va avea trei etape, în trei orașe diferite, la datele de 10, 7 și 24 septembrie, cu un program pe care vi-l vom prezenta într-una din edițiile viitoare ale ziarului.