Romulus a fost lãsat în tarcul de vizitare

Cel mai nou locatar al Rezervatiei de Zimbri de la Hateg, micul zimbru nãscut în urmã cu aproximativ o lunã de zile, a fost botezat. Nasi i-au fost medicii veterinari care au asistat-o la nastere pe zimbroaicã si acum au grijã si de micul pui.

Romulus este numele pe care l-a primit micul zimbru din Pãdurea Slivut – Hateg de la medicii veterinari care îl monitorizeazã cu atentie. Puiului de zimbru îi merge foarte bine si, de curnd, zburdã liber în tarcul de vizitare, alãturi de celelalte exemplare adulte.

„Are deja vreo 50 de kilograme. Merge foarte bine. Acum e împreunã cu toti în tarcul de vizitare, iar noaptea le dãm drumul în tarcul mare, pentru pãsunare”, a declarat Petru Creciunesc, administratorul Rezervatiei de Zimbri Hateg.

Oricum, nu este singura hranã a falnicelor exemplare. Îngrijitorii le mai dau câte 10 kilograme de hranã pe cap de animal, din care 8 kilograme este uruialã si 2 kilograme de concentrate.

Romulus a vãzut lumina zilei în urmã cu circa douã sãptãmâni, iar mama sa este Rozina, o zimbroaicã nãscutã acum trei ani tot în captivitate. Nasterea a fost asistatã de doi medici veterinari, si, din fericire, totul a decurs normal. Rozina a adus pe lume un pui sãnãtos tun, de peste 30 de kilograme, care a fost tinut totusi o perioadã în carantinã, asa cum este procedura, dupã care, pentru el si mama lui a fost amenajat un tarc special – asa cum s-a întâmplat si în celelalte cazuri, pentru protectia zimbrisorului, care ar fi putut fi atacat de ceilalti zimbri adulti.  Alte douã femele de aici sunt gestante, iar acum reprezentantii Rezervatiei de Zimbri de la Hateg sunt în alertã maximã pentru cã si Roxana este pe cale sã aducã pe nume încã un pui. Momentul este extrem de important, cu atât mai mult cu cât zimbrii fatã o datã la 3 ani.

Carmen Cosman

2 comentarii la „Romulus a fost lãsat în tarcul de vizitare

 • 2 august 2012 la 10:19
  Permalink

  Nu mai scrie ”zimbri” cu doi de i in forma nearticulata!!!

  Rezervatia de ZIMBRI de la Hateg sau Zimbrii din rezervatia de la Hateg, te rog frumos corecteaza, multumesc

 • 2 august 2012 la 10:20
  Permalink

  Nu trebuie sa publici, sunt fericit daca o sa corectezi

Comentariile sunt închise.