România fãrã gropi. Centura municipiului Petrosani

Centura municipiului Petrosani aratã ca dupã un rãzboi mondial. Parcã ar fi fost bombardamente aici, iar localitatea pare a fi pãrãsitã. Aceasta este imaginea care îi întâmpinã pe conducãtorii auto care tranziteazã centura municipiului Petrosani.
Administratia localã este însã legatã de mâini si de picioare pentru cã acest tronson de drum nu îi apartine. Apartine însã Drmurilor Nationale care nu au nicio tresãrire în ceea ce priveste implementarea unui proiect pentru reabilitarea carosabilului. Chiar si asa edilii locali dela Petrosani vor începe din primãvarã un proiect pentru reabilitarea unei portiuni a drumului.
Aproximativ 3 kilometri din soseaua de centurã a municipiului Petrosani vor fi reabilitati în acest an. Municipalitatea de la Petrosani s-a asociat cu Consiliul Judetean, iar din suma alocatã pentru aceastã lucrare, anul acesta se va reabilita portiunea cuprinsã între statiile de benzinã din Aeroport si sensul giratoriu cu avion.
Pozele au ajuns în mediul virtual, unde comentariile au curs. “Asa aratã un drum national. În fiecare zi ne rupem masinile prin gropile astea. Pe noi cine ne despãgubeste, bani pe impozite si taxe plãtim. Aratã de parcã ar fi ulita satului pe vremea lui Stefan cel Mare”, spune un internaut.
Situatia este criticã în zona cartierului Aeroport, dar si în cea unde se aflã autogara, gropile din asfalt fiind aproape imposibil de evitat de soferi. Drumul national se aflã în proprietatea Companiei Nationale de Drumuri si Autostrãzi. Cei câtiva kilometri din DN66, care strãbat municipiul Petrosani, nu au fost inclusi în proiectul de reabilitare a Defileului Jiului. Guvernul nu are nicio solutie pentru Drumul National.
Monika BACIU