„România educatã” – salvarea învãtãmântului

Sindicalistii din Alma Mater, care au venit la Petrosani spun acum cã lucreazã la un program complex, prin care educatia sã nu mai însemne copii care memoreazã lectii, examene prost gândite si profesori prost plãtiti si incompetenti si un lantã de esecuri si abandonuri scolare.

Proiectul este, însã, doar în lucru si nimeni nu poate sti exact când va fi gata, însã, presedintele Alma Mater, Anton Hadãr sustine cã totul va fi doar spre  rafinarea învãtãmântului si atragerea spre scoalã a tuturor copiilor. „Lucrãm acum, împreunã cu presedintele tãrii, la un program „România educatã”. Suntem invitati permanent acolo. Avem 11 reprezentanti de la 5 grupuri  de lucru ai Alma Mater. Suntem acolo cei mai buni ca sã pregãtim bazele unei noi legi a educatiei nationale. Ultima a fost aprobatã prin rãspundere guvernamentalã si a fost rezultatul gândirii a douã sau trei persoane. Nu s-a discutat cu societatea civilã”, spune Anton Hadãr, presedintele Alma Mater. Sindicalisti din Biroul National Executiv al Sindicatului din învãtãmîntul superior Alma Mater au venit în campusul Universitãtii din Petrosani pentru a discuta problemele învãtãmântului, însã, au recunoscut cã totul porneste de la scoala primarã, ce trebuie îmbunãtãtitã.  Anton Hadãr crede cã lucrurile au sanse sã intre pe un fãgas bun, însã, trebuie sã fie plãtiti corect profesorii, iar apoi schimbatã programa.  „Trebuie sã avem un sistem predictibil, bine structurat si cred cã acest lucru se poate întâmpla de la anul. Sã stiti cã acum, ce se predã de la clasa a V-a, sau a VI-a în sus începe sã functioneze, Dar nu va merge, cât nu ai profesori valorosi, bine pregãtiti, doritori sã rãmânã în sistem si ai profesori care stau un an sau doi în educatie, pentru cã nu au loc de muncã în altã parte”, a mai spus Anton Hadãr la Petrosani.  Numãrul studentilor scade vertiginos la nivel national, elevii care iau Bacalaureatul sunt si ei mai putini, iar acesta este rezultatul unui sistem educational prost organizat.

Diana Mitrache

Un comentariu la „„România educatã” – salvarea învãtãmântului

  • 28 iulie 2017 la 09:36
    Permalink

    si acu dupa 27 de ani ti ai dat seama de asta domnule profesor ”prost platit”in loc sa umpleti facultatile cu musterii care dupa absolvire lucreaza ca soferi sau barmani mai bine reinfiintati scolile profesionare

Comentariile sunt închise.