Rezultatele educationale si performanta sportivã, rãsplãtite

Cei mai buni elevi de la unitãtile de învãtãmânt si cluburile sportive din municipiul Petrosani au fost premiati în cadrul actiunilor organizate de Ziua Internationalã a Copilului.

Municipiul Petrosani se mândreste cu 166 de elevi olimpici si sportivi de talie nationalã si internationalã. Atât elevii cât si dascãlii lor coordonatori au fost premiati de municipalitatea de la Petrosani.

“E un moment important pentru voi si pãrintii vostri, pentru profesorii si antrenorii vostri. Dumneavoastrã sunteti elita, este un mare merit al vostru si al pãrintilor vostri cã faceti performantã, indiferent cã vorbim de performantã sportivã sau de performantã intelectualã. Sã dea Dumnezeu sã câstigati cât mai ulte premii, sã ajungeti ceea ce vã doriti si sã aveti sustinerea celor de lângã voi si a comunitãtii Petrosaniului care si prin aceastã premiere nu face altceva decât sã vã recunoascã meritele”, le-a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, celor prezenti la festivitatea de premiere a sportivilor si olimpicilor.

166 de elevi si sportivi, dar si 42 de profesori coordonatori si antrenori au fost premiati pentru faptul cã i-au îndrumat pe tineri în domenii în care performanta lor este rãsplãtitã, iar astfel, municipiul Petrosani ajunge pe harta celor mai mari performante.

“14 elevi au obtinut premii si mentiuni la olimpiadele nationale, este vorba de matematicã, limba italianã, informaticã, un concurs de TIC. Elevii nostri au obtinut rezultate foarte bune si la concursurile interjudetene”, a spus Alexandru Lãutaru, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.

Monika BACIU