Restricții de tonaj în Defileul Jiului

A utocarele și camioanele de mare tonaj nu vor putea trece prin Defileul Jiului. Drumarii lucrează acum în zona Mănăstirii Lainici, iar podul care urmează să fie dat circulației în zona Bumbești Jiu urmează și el să fie asfaltat. Nu vor trece utilajele cu masa mai mare de 3 tone și jumătate.

Restricțiile din Defileul Jiului sunt necesare spun drumarii, care au primit o solicitare de la cei care lucrează în acest moment la terasament. Se va da în folosință un nou pod, iar restricțiile ar urma să fie stabilite de comun acord cu cei care lucrează, însă, pe o perioadă redusă de timp. „Pe DN 66 în zona fostului motel Lainici, unde se lucrează la podul de pe râul Jiu, antreprenorul a finalizat placa de suprabetonare, iar în aceste zile urmează lucrările de hidroizolație, după care urmează și lucrările de asfaltare la pod. Deja asfaltează și drumul de acces spre noul pod, iar, în perioada următoare, va începe să lucreze pe rampa dinspre Bumbești Jiu, unde antreprenorul solicită o restricție de tonaj, pentru o perioadă destul de scurtă, maxim două săptămâni, pentru a finalizare rampa dinspre Jiu, pe sensul de mers Petroșani- Bumbești Jiu”, a spus Cristian Tudor, director DRDP Secția Târgu Jiu.
Restricțiile ar putea fi în lunile de vară, dar antreprenorul va stabili la momentul oportun asta. „Restricția va fi 3,5 t, pentru că, pe vechiul pod, nu se vor mai putea încadra autocamioanele și autocarele”, mai spune Cristian Tudor, director DRDP Secția Târgu Jiu.
Podul din Defileul Jiului este acum construit de Freyrom SA, firmă ce face parte din consorțiul PROCONS GRUP, iar contractul este în valoare de aproximativ 20.000 de lei.
Drumul face legătura între Târgu Jiu și Petroșani, iar, pe timpul restricțiilor de tonaj, TIR-urile și autocarele vor fi nevoite să ocolească peste 100 de km, pe Defileul Dunării, sau Valea Oltului.
Diana Mitrache
Foto DRDP Craiova