Resmeritã: „Medicii care au mercurial, vor fi concediati”

Nimeni nu mai conditioneazã actul medical de bani, nimeni nu mai cheamã pacientii la cabinetul particular si nimeni nu mai ia spagã! Sunt directivele date de primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, dupã ce a aflat, prin mai multe mijloace, cât iau medicii, cum conditioneazã unii actul medical si i-a bãgat pe toti în sedintã.

A fost o discutie în care medicii de la Spitalul din Lupeni au fost înstiintati cã, dacã mai sunt pacienti care se plâng, ei vor fi dati afarã. „Am în spital tarife. Te duci la o anumitã sectie si acolo existã tariful, prin circuit, cã avem un circuit. Le-am spus de miercuri cã am cerut un moment ZERO al Spitalului din Lupeni. Dacã mai aud orice sesizare referitoare la bani sau la neseriozitatea medicului, o sã fac în asa fel încât sã îi bag în toate comisiile de disciplinã pe care le voi avea  la dispozitie, inclusiv voi cere o comisie ministerialã. Dacã nu l-a operat cã nu a avut la el 1.000 de lei, voi face o anchetã foarte foarte serioasã si voi anunta inclusiv Ministerul Sãnãtãtii”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni

Edilul din Lupeni sustine cã a fãcut mai multe analize si, cei mai multi medici îsi fac treaba corect, însã, existã si doctori care conditioneazã actul medical de sume de bani. Spaga este împãmântenitã de ani de zile si asta a aflat si edilul. „Existã unii doctori care le spun pacientilor, dacã îi doare ceva, cã la spital nu au aparaturã, hai la mine la cabinet. O sã încerc sã îi oprim. Nu este posibil ca noi sã avem aparaturã în Lupeni si sã nu dorim sã o facem functionalã, pentru cã la cabinetul lor particular au aceiasi aparaturã”, a completat Resmeritã. Mai mult, primarul vorbeste despre achizitii de aparaturã nouã, performantã si acum medicii au cu ce lucra. „Datoria mea este sã îi sprijin, sã aducem aparaturã nouã, sã le fac bãi si acum fac 14 bãi noi, sã am o relatie bunã cu ministerul, sã aduc bani când e nevoie. Avem  un ambulatoriu de nota 10. Avem multã aparaturã, care acum este în decurs de acreditare. Avem tomograf nou-nout, iar eu sper cã în douã luni va functiona, unul pentru osteoporozã, unic în Valea Jiului, mamograf, multã aparaturã, cum este la cabinetul stomatologic, de ultimã generatie”, a precizat Lucian Resmeritã.

Primarul a initiat o consultare cu cetãtenii, chiar si în mediul on-line si asa a aflat cât se dã spagã, unde nu stau lucrurile bine, dar, din aceastã sãptãmânã, a decis sã ajungã la momentul zero.
Diana Mitrache

5 comentarii la „Resmeritã: „Medicii care au mercurial, vor fi concediati”

 • 24 august 2017 la 20:38
  Permalink

  Daca se va respecta aceste dispoziti sa nu ia spaga doctori , asistentele si infirmierele iar doctori care au cabinete particulare sa nu lucreze la spitalele de stat atunci primarul Lucian Resmerita va fi iubit de toata valea jiului . Aceste masuri ar trebui sa se ia la toate spitalele din valea jiului . Care medici incalca aceste regulamente sa fie dati afara si bagati la inchisoare .

 • 24 august 2017 la 22:11
  Permalink

  Delo delo primare sati traiasca puradelu ca asa bine la mai zice tu. Pai traba sai regulam pa bantitii da droctori si doctore ca as nu mai poate noi. A mea batrana so dus la spialu si nime bagat pe ea in sama desi durut masea la ea de trei luni Si era numa una la ea in grura si numa aia o dure pa ea si nime nu dat macar un anglocalmin. Rusine mare.

 • 24 august 2017 la 22:25
  Permalink

  Miner[v]a cred ca e cea mai mare spagara , iar curca paun cea mai incompetenta si spagara.Lucy succes.

 • 25 august 2017 la 15:39
  Permalink

  Dac? nu dai… mori

 • 25 august 2017 la 21:51
  Permalink

  Domnule Primar daca se aplica masura introdusa de dumneavoastra ar insemna ca Spitalul Municipiului Lupeni sa ramana fara angajati! Degeaba aveti aparatura daca nu are cine sa o interpreteze!

Comentariile sunt închise.