Reparații la un pod feroviar vechi de 150 de ani

CFR a demarat o procedură pentru reabilitarea totală a unui pod de cale ferată, de pe relația Bănița-Petroșani. Podul este amplasat între cele două gări, iar acesta are o vechime de peste 100 de ani.
Mai multe accidente feroviare au avut loc pe ruta Bănița-Simeria, în ultimii ani. Investiția demarată de CFR – Regionala Timișoara are o valoare de peste 1,3 milioane de lei.
Contractul în valoare de 1.307.486,70 lei prevedere ” Reparație capitală pod km 72+866 – Linia 116 DI, între stațiile Bănița și Petroșani (proiectare și execuție)”.
”Podul de la km 72+866 pe linia Simeria-Petroșani  este un pod de piatră construit în anul 1870. Acesta are o vechime în exploatare de aproximativ 150 de ani, ca urmare are durata de viață depășită. (…) Din reviziile făcute la pod în ultimii ani s-a constatat o evoluție mai rapidă a degradărilor, favorizate în principal de faptul că debitul preluat de secțiunea de scurgere a podului are variații bruște”, arată documentația. Ofertele se depun până în data de 8 februarie, iar lucrările se realizează din fonduri bugetare.
Cosmin BACIU