Remus Popescu, noul sef al Salvamont Petrosani

Cel mai bãtrân salvamontist din România, Dumitru Bârlida a predat stafeta si, în Parâng, echipa de salvatori montani va fi coordonatã de Remus Popescu.  Este un schimb între generatii, pe care Dumitru Bârlida îl face cu mare plãcere, lãsându-i pe salvatori sã înteleagã cã se vor bucura mereu de sprijinul sãu.

„Am predat stafeta si îmi pare bine cã am predat-o unul coleg de al meu, care are o bunã pregãtire în domeniul slavãrii montane. O sã îl ajut, ca salvamontist, si de acum încolo si voi fi alãturi de el oricând. Dupã 45 de ani de salvamont, reusesc sã predau stafeta unui tânãr si este onorant”, a declarat Dumitru Bîrlida, salvamontist, cel care a coordonat activitãtile de salvare montanã din Parâng timp de aproape o jumãtate de veac. Noua echipã este condusã de Remus Popescu, singurul salvamontist care are contract de muncã. Si chiar dacã pare un paradox, acesta este adevãrul. În 2016, salvatorii montani au dotãri de ultimã orã, însã, nu au contracte de muncã si aceasta este acum cea mai mare problemã a celor care fac salvare în munte, din voluntariat.

„Sunt sigur cã voi avea sprijinul echipei. Mã bazez pe ei, pentru cã nu vreau sã fiu sef, ci un lider, sã fim o echipã împreunã. Sunt, însã,  singurul angajat  din formatia Salvamont Petrosani si sunt angajat la Consiliul Judetean Hunedoara, deci nu în cadrul primãriei. Este foarte dificil, pentru cã este o activitate ce necesitã prezenta 24 de ore din 24, acolo sus în munte. Nu suntem un serviciu permanent, dar permanenta se asigurã cu voluntari si este foarte, foarte dificil. Am avut ani de zile voluntari care lucrau la minus 1000 m si dimineata erau la plus 2000 m”, ne-a explicat Remus Popescu, noul sef al echipei Salvamont din  Parâng. Salvamontistii au toate dotãrile necesare, iar pentru noul sezon de schi deja au început pregãtirile. Nu mai lipseste decât zãpada si turistii vor veni la schi, însã, salvamontistii îi sfãtuiesc sã vinã echipati si sã se asigure cã urmeazã trasee corecte.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Remus Popescu, noul sef al Salvamont Petrosani

  • 7 noiembrie 2016 la 08:39
    Permalink

    Bravo Remus!
    Mult succes si sa dea Dumnezeu ca interventiile voastre in Parang sa nu fie in cazuri deosebit de grave. Este bine ca apar si oameni noi, este bine si ca cei mai in varsta au inteles ca e nevoie de o alta viteza…

    Succes tuturor!

Comentariile sunt închise.