Reguli stricte pentru terase

SAMSUNGAdministratia de la Petrosani pregãteste reguli stricte pentru centrul civic al municipiului Petrosani. Acestea îi privesc mai ales pe cei care, imediat ce va da firul ierbii, vor vrea sã-si scoatã terasele.

Noul regulament vizeazã taxele, dar si amenzile si contraventiile pe care le suporta orice om care îl încalcã.

„Deoarece am finalizat investitia ce privea centrul civic al orasului, urmãtoarea noastrã atributie cred cã o reprezintã reglementarea activitãtilor care se vor desfãsura în aceastã zonã, sens în care, la nivelul serviciilor din cadrul Primãriei Petrosani, urmeazã ca, în cel mai scurt timp, vom întocmi un regulament de urbanism în care sã reglementãm activitãtile de comert stradal, de amenajare a teraselor.

Ne gândim chiar si la o mãrire a cuantumului contraventiilor pentru cei care încalcã regulie impuse prin hotãrâri de consiliu local, respectiv, sã zic parcarea sau pãtrunderea pe zona cu granit din centru.

Drept pentru care, noi considerãm cã amenzile sunt prea mici si nu reprezintã pentru cei care le încalcã niciun impediment si atunci le vom mãri”, a spus Dorina Nitã, viceprimarul municipiului Petrosani.

Zona Centrului Civic va fi, cu sigurantã, întesatã de terase si în aceastã varã.

Regulile, însã, vor trebui respectate etât de cãtre cei care vin la terase, cât si de cãtre patroni, ori cei care vor vrea sã îsi afiseze anunturi în zonã.

Diana Mitrache