Regal de șah, cu participare internațională, în Hunedoara

Avem șahiști care și-au confirmat valoarea la nivel național și nu numai, așa că, la inițiativa reprezentanților Consiliului Județean Hunedoara, o etapă a campionatului național va fi la noi în județ.
Declarația a fost făcută de vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, care a avut această inițiativă. De altfel, Ion Bădin a fost ani de zile jurnalist sportiv, iar pe viitor, promite să organizeze astfel de turnee și în alte localități, inclusiv în Valea Jiului.
Luna viitoare, la Geoagiu, vin cei mai buni șahiști ai României. Va fi o etapă a conrsului național aici, iar decizia a fost deja luată de Federația Română de Șah, în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara „În perioada 14-22 octombrie, la Geoagiu, vom organiza un mare festival de șah, în care suntem parteneri cu Federația Română de șah. Federația de șah are în vizor greand prix-ul României cu 5 etape, iar prima etapă a și debutat la Palatul Parlamentului, a doua la Târgu Mureș, iar a treia la Târgu Mureș. Mai sunt două etape și am ales, împreună cu președintele federației, să o desfășurăm la noi. Asta, mai ales că la Campionatele de copii și juniori, care s-a desfășurat în aprilie, la Eforie Nord, Valea Jiului a fost reprezentată de 4 șahiști tineri, care au avut rezultate excepționale”, a declarat Ion Bădin, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara.
Suma necesară organizării a fost aprobată de Consiliul Județean și, în județ vin, luna viitoare, mari maeștri internaționali.
„În parteneriat, noi vom participa cu 100.000 de lei, federația tot cu aceeași sumă, iar concursul se va ține la Geaogiu și va avea două etape. În perioada 14 -16 octombrie, acest festival va începe cu turnee rapide, pe categorii de vârstă, începând de la 8 până la 20 de ani, unde sunt așteptați peste 250 de copii și juniori din toată țara. Turneul principal, care este open-ul internațional al României, se va bucura de participarea a 40-50 de șahiști, mari maeștrii internaționali, și se va desfășura în perioada 17- 22 octombrie, tot în județul Hunedoara la Geoagiu”, a mai precizat fostul jurnalist sportiv Ion Bădin, vicepreședintele CJH. Valea Jiului are copii talentați, care și ocupă locuri fruntașe, așa că federația, împreună cu Consiliul Județean Hunedoar au în vizor organizarea, în această zonă a județului, a unor viitoare întreceri de gen.
Diana Mitrache