Refugiată, ajutată de polițiștii din Deva

O femeie cu doi copii din Ucraina a fost ajutată de polițiștii din Deva, chiar în seara în care, în toată lumea se sărbătorea Ziua Femeii. Femeia era cu doi copii într-o mașină ce nu mai pornea. Așa că oamenii legii au făcut tot posibilul ca aceasta să își poată continua drumul.

Familiile refugiaților ajung și la noi, iar marți, 8 martie., în jurul orei 17:00, polițiștii Biroului Rutier Deva au depistat, în Deva, un autoturism în care se aflau o femeie și doi copii (în vârstă de 5 și de 7 ani). Autoturismul, condus de o femeie de cetățenie ucraineană, era oprit pe Calea Zarandului, bateria mașinii fiind complet descărcată, motiv pentru care femeia era nevoită să staționeze. Voiau să ajungă la Budapesta, iar polițiștii s-au mobilizat foarte repede și au adus o platformă care a ridicat autoturismul și l-au dus în parcarea unui supermarket din Deva, unde există o stație de încărcare electrică.
Femeia și cei doi copii ai săi au fost transportați cu autospeciala poliției până la parcare.
Având în vedere faptul că bateriile autoturismul erau complet descărcate, nu s-a reușit încărcarea acestora cu adaptorul original. Cu sprijinul unui specialist, polițiștii au găsit o metodă de a încarca una din bateriile autoturismului prin conecarea la sistemul electric al autospecialei poliției, iar după aproximativ două ore, bateriile autoturismului femeii au fost încărcate complet cu ajutorul stației de încărcare.
După încheierea operațiunii, femeia și cei doi copii au fost cazați la un hotel din municipiul Deva, urmând ca în această dimineață să își continue călătoria spre Budapesta.
Diana Mitrache