Reducerile la chirii, în analiză

Grad de încasare ridicat în ceea ce privește taxele și impozitele locale la Petroșani.
Ca de obicei cea mai conștiincioasă categorie o reprezintă cea a persoanelor fizice care a avut un procent de aproape 85% în privința plății taxelor și a impozitelor locale. În ceea ce privește persoanele juridice lucrurile sunt diferite. Procentul pentru acestea nu depășește 35-40%. O principală cauză ar fi pandemia de coronavirus care a afectat foarte multe firme, multe dintre acestea intrând în incapacitate de plată. O veste bună în ceea ce privește plata taxelor vine din mediul online unde pe Ghișeul.ro au fost înregistrate încasări mai mari decât pe tot anul 2019. Acest lucru se datorează și faptului că oamenii nu mai doresc să stea la cozi în această perioadă grea din punct de vedere medical.
”Avem un grad de încasare pentru persoane fizice aproape 90% iar pentru persoanele juridice gradul de încasare este undeva la 30-40%. Aceștia de obicei plătesc până la sfârșitul anului, dar ținând cont și de situația actual, este puțin mai delicat. Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă persoanele fizice s-au obișnuit să facă plățile pe Ghișeul.Ro. Mai este dezvoltată și platforma Plăți Online pentru persoane juridice. Pentru aceștia s-au creat niște conturi prin care ei fac plățile. În această perioadă au fost depășite încasările pe tot anul 2019, pe Ghișeul.Ro. Nu știm exact dacă este vorba doar despre această perioadă sau oamenii au început să folosească și această metodă online. Pentru persoanele juridice metoda este oricum alta pentru că transferul se face prin ordin de plată și nu prea vin la ghișeu decât dacă au de lăsat sau ridicat documente. Pe perioada pandemiei UAT Petroșani a dat o hotărâre de Consiliu Local prin care pe perioada stării de urgență clădirile nerezidențiale care au fost închise conform ordonanței din starea de urgență. În acest caz avem undeva la zece cereri pe care le analizăm și vom lua o decizie. Sumele în aceste cazuri vor fi restituite sau se vor compensa”, a declarat Alin Gal Șef Serviciu Taxe și Impozite Petroșani.
În contextual răspândirii pandemiei de coronavirus, una dintre cele mai afectate pieţe la nivel mondial a fost industria HoReCa.

Cosmin BACIU