Complexul Energetic Hunedoara a fãcut recurs la solutia Tribunalului Hunedoara care a dat câstig de cauzã firmei Gerom International, în privinta stâlpilor hidraulici.  Termenul stabilit de instanta de la Curtea de Apel Alba Iulia este 27 martie. La finalul anului trecut, Gerom International a actionat în judecatã Complexul Energetic Hunedoara într-un dosar care avea ca obiect “litigiu privind achizitiile publice DOSAR 2816/2017”. Cei de la Gerom au arãtat în instantã slaba calitate a stâlpilor hidraulici furnizati societãtii energetice de Gamiatricos.
“S-a retinut cã Gamiatricos a livrat ulterior stâlpi hidraulici cãtre pârâta Complexul Energetic Hunedoara, respectiv o transã de 80 stâlpi, care, conform receptiei efectuate la sediul achizitorului, nu au corespuns din punct de vedere tehnic cu oferta initialã, fiind refuzatã receptionarea acestor stâlpi. La testele efectuate asupra unui stâlp hidraulic, acesta s-a descompus, situatie în care livrarea nu putea fi acceptatã nici din punct de vedere tehnic si nici calitativ”, aratã motivarea Tribunalului Hunedoara. Reprezentantii Gerom International reclamau anul trecut cã cei de la Gamiatricos i-au contactat în vederea producerii unor stâlpi hidraulici.
“Ulterior, Gamiatricos a contactat Gerom International pentru productia acestor stâlpi hidraulici, societate cu care a ajuns la o întelegere, fapt care este în contradictie din nou cu oferta depusã la licitatia în cauzã”, mai aratã documentele instantei.
Instanta mai retine si faptul cã societatea “nu are posibilitatea roluirii tevii care intrã în componenta stâlpilor hidraulici si cã teava achizitionatã este honuitã si nu roluitã, operatie ce nu asigurã duritatea  necesarã, asa cum este mentionat în caietul de sarcini, întrucât furnizorul acestuia, România  Hidro Service SRL poate furniza doar teava honuitã”.
La acel moment, Tribunalul Hunedoara a dat câstig de cauzã firmei Gerom International.
“Admite actiunea în contencios administrativ formulatã de reclamanta SC Gerom International SA reprezentatã prin administrator special Leca Andrei Raoul în contradictoriu cu pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara si în consecintã: Dispune anularea contractului APF 7533/06.07.2017 cu denumirea „stâlpi hidraulici individuali cu circuit deschis echipati cu ventil” încheiat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA cu SC Gamiatricos SRL”, arãta solutia instantei din data de 12 decembrie 2017. La o lunã diferentã, în 25 ianuarie 2018, oficialii Complexului Energetic Hunedoara au fãcut recurs la solutia instantei. Recursul înregistrat pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia are ca prim termen de judecatã data de 27 martie.
Monika BACIU