Rectorul UPET susține certificatul verde în mediul universitar

Î n această perioadă grea din punct de vedere epidemiologic, Consiliului Național al Rectorilor încearcă să găsească soluții pentru revenirea în bănci a studenților.

Astfel a fost înaintată o propunere către Parlament și Guvernul României prin care aceștia doresc introducerea certificatului verde la toate instituțiile de învățământ superior,pentru studenți.
”Este o propunere a Consiliului Național al Rectorilor care a fost înaintată către Guvern și Parlament tocmai pentru a putea preveni infectarea studenților și pentru a putea realize pe viitor această
activitate pe care și-o doresc ei, adică activitatea față în față atât la cursuri cât și la seminarii și laboratoare. Și eu am fost printre cei care am votat acest lucru, iar votul a fost în unanimitate”, a declarat prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Printre cei care au votat această propunere se află și rectorul Universității de la Petroșani, Radu Sorin Mihai, care spune că votul a fost în unanimitate.
Cadrele didactice și personalul administrativ de la Universitatea din Petroșani sunt vaccinate în proporție de 60%. Rectorul instituției de învățământ superior de la Petroșani spune că este un procent bun dar în ceea ce îi privește pe studenți acesta nu poate da cifre exacte pentru că mulți dintre ei nu sunt din Valea Jiului și nu stau în cămine.
”Procentul de vaccinare în rândul cadrelor didactice și al personalului administrativ este de aproximativ 60%. La studenți este mai greu de spus pentru că mulți dintre aceștia nu provin din Valea Jiului și mulți nu stau în cămin. Aceștia se vaccinează la ei acasă. Pentru moment nu am pus restricția de a putea intra la laboratoare doar dacă sunt vaccinați sau dacă au testul PCR.
În această perioadă noi facem activitățiile în regim mixt, adică cursurile în online și doar lucrările de laborator sunt făcute față în față, studenții vor fi testați înainte de a intra la orele de laborator și vor respecta toate îndrumările și hotărârile care sunt în vigoare. La momentul de față în cămine stau în camere cei care sunt vaccinați, iar în alt cămin cei care nu sunt vaccinați. mai avem un cămin pregătit pentru cei care din nefericire s-ar putea infecta cu COVID ca să îi putem izola”, a declarat prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.
Mai mult decât atât unul dintre căminele din campusul universitar de la Petroșani este pregătit pentru a putea găzdui eventuali studenți care sunt testați pozitivi cu COVID.
Monika BACIU