Rectorul Universitãtii Petrosani- sponsor anonim pentru multi copii defavorizati

Profesorul universitar sustine de mai mult timp copii din familiile sãrace, centre de plasament ori participã la actiuni caritabile derulate de o asociatie civicã din Petrosani. Totul de deruleazã sub anonimat.
Rectorul Universitãtii Petrosani, Radu Sorin, este sponsorul a doi elevi orfani (foto) de la Liceul ”Dimitrie Leonida” din Petrosani, de mai multã vreme, iar actiunile sale de binefacere sunt derulate sub anonimat. Aceasta a fost cerinta sa spun cei din conducerea liceului, tot ei fiind cei care i-au cerut sprijin printr-un mesaj pe o retea de socializare.
”Elevul acesta vine cu aceleasi haine în fiecare zi si ar avea nevoie de un ghiozdan si o pereche de pantofi. Mai avem un elev orfan în aceeasi situatie, si el are nevoie de ajutor.
Un altul este în spital, a fost operat si are nevoie de ajutor”, se aratã în mesajul trimis lui Radu Sorin. Profesorul universitar a reactionat imediat si a donat bani pentru ca elevii sã primeascã haine, bani, rechizite si tot ceea ce au nevoie pentru a putea merge la scoalã.
”Acesta este doar un exemplu, dar rectorul Radu Sorin este de multi ani sponsor si participant la actiunile noastre de caritate. A avut o singurã conditie, respectiv aceea de a nu face public faptul cã el este unul dintre donatori. În cazul celor doi elevi orfani de la Liceul Industrial, Radu Sorin nu doar cã i-a îmbrãcat, ci i-a ajutat si cu cele necesare pentru masa de Pasti, pentru cã cererea de sprijin a venit chiar înainte de sãrbãtorile pascale. Împreunã cu Lavinia Grigoriu, un alt sustinãtor al actiunilor si membru al grupului nostru, domnul profesor ajutã mai multi studenti sã-si continue studiile. Lavinia le asigurã masa zilnicã iar Radu Sorin îi ajutã financiar”, spune Mariana Popa din cadrul asociatiei civice ”Grupul de prieteni”. La solicitarea de sprijin a preotilor, tot rectorul a sponsorizat Mânãstirea Colt, la începutul acestei luni, când a fost hramul lãcasului de cult din Retezat.


”Radu Sorin este si presedinte de onoare al Asociatia Culturala ”LES AMIS DE LA FRANCE” din Petrila, fiind unul dintre cei care a donat materiale culturale, cãrti. În urmãtoarele zile participãm la o actiune de ajutorare la Asociatia Sfântul Francisc, o asociatie care se ocupã de copiii ce provin din familii defavorizate, iar Radu Sorin este cel care sponsorizeazã actiunea. Împreunã avem nenumãrate actiuni caritabile derulate de-a lungul anilor, el fiind principalul finantator”, mai spune sursa citatã. Rectorul Universitãtii Petrosani n-a vrut sã detalieze ce l-a determinat sã ia parte la actiunile de binefacere. Acesta mai considerã cã n-ar trebui mediatizate.
Maximilian Gânju

5 comentarii la „Rectorul Universitãtii Petrosani- sponsor anonim pentru multi copii defavorizati

 • 20 iunie 2018 la 19:42
  Permalink

  O semnam ?i o trimitem anonima.
  Curios acest tip de anonimat cu care ne l?ud?m la ziar. M? rog….

 • 20 iunie 2018 la 21:36
  Permalink

  Aceeasi parere. Anonim, adica nu apari……

 • 21 iunie 2018 la 07:24
  Permalink

  anonim ?!?! ha ha ha

 • 22 iunie 2018 la 16:20
  Permalink

  Biblia spune: sa nu stie stanga ce face dreapta.
  Din sumele uriase incasare de la bugetul de stat de acest individ se lauda ca a rupt cateva sute de lei pentru niste copii amarati, pentru a-si face publicitate?
  Rusine!

 • 22 iunie 2018 la 18:18
  Permalink

  Cand primesti 300 de mii de lei noi de la Bugetul de Stat (ca sa inchizi minele sau sa falimentezi o Universitate) si apoi faci pomana de 300 de lei, cum se numeste? Bunul samaritean??? Si o face si pe anonimul.
  cat tupeu iti trebuie, ba securistule ca sa faci asa ceva?

Comentariile sunt închise.