Rectorul Constantin Bungãu, Doctor Honoris Causa la Petrosani

Rectorul Universitãtii din Oradea, Constantin Bungãu, a primit cea mai mare  distinctie academicã, din partea Senatului Universitãtii din Petrosani, care  a decis sã-i ofere titlul de Doctor Honoris Causa.
Profesorul este o personalitate importantã a vietii academice din România, iar pentru aceasta i-a fost acordat acest titlu, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Universitatea din Petrosani, marti.
„Doctor Honoris Causa, care înseamnã Doctor Datoritã Meritelor, este titlul pe care Senatul Universitãtii din Petrosani îl înmâneazã domnului profesor Constantin Bungãu, ca o aprecierea  personalitãtii domnului  profesor, ce poate fi fãcutã prin prisma contributiei  domniei sale la cunoasterea în domeniu”, a spus în deschiderea festivitãtii, conf univ dr ing Nicolae Pãtrãscoiu, presedintele Senatului Universitãtii din Petrosani.

Rectorul universitãtii din Petrosani, profesorul universitar Sorin Radu a fost cel care a înmânat distinsului oaspete cel mai înalt titlu academic. „Universitatea din Petrosani este acum onoratã sã  exprime cele mai înalte  sentimente de pretuire si respect, conferind titlul de Doctor Honoris Causa  domnului profesor universitar doctor inginer habil Constantin Bungãu, respectat rector, profesor si inginer, respectat în tarã si în strãinãtate, om cu o personalitate care, prin profesionalismul, competenta stiintificã,  prestigiul si credibilitatea de care se bucurã, reprezintã un model incontestabil pentru comunitatea academicã, a inginerilor,dar si pentru noile generatii de studenti”, a mentionat prof univ dr ing habil Sorin Radu, Rectorul Universitãtii din Petrosani. La ceremonia de decernare a acestui titlul au venit, din partea Universitãtii din Oradea, mai multi  profesori, care i-au fost alãturi rectorului în acest moment festiv.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Rectorul Constantin Bungãu, Doctor Honoris Causa la Petrosani

 • 18 decembrie 2019 la 08:57
  Permalink

  E plina tara de ”doctori” in toate domeniile,insa Romania e in genunchi,gata sa se prabuseasca.Numai festivism si lauda gratuita
  intr-o tara unde aproape 50% dintre elevi sunt analfabeti cu diploma !!!!!

 • 18 decembrie 2019 la 09:20
  Permalink

  Si mai ales UP care este o fabrica de diplome, inclusiv pentru cei fara bacalaureat, pastorita de un condamnat penal care a condus masina beat mort….poate mai-marele sef al UP venea de la un chef al absolventilor fara prezenta, dar cu diplome…..

Comentariile sunt închise.