Rectificare de buget pentru ajutorarea sinistratilor

Municipalitatea Petrosani va face o rectificare de buget pentru a-i ajuta pe localnicii care au avut de suferit de pe urma dezastrului. Suma de care dispun edilii este de circa 2 miliarde de lei vechi si ar urma sa ajunga in aceste zile la familiile ale caror locuinte au fost afectate. „In regim de urgenta se va face aceasta rectificare bugetara pentru ajutorarea familiilor care au avut de suferit de pe urma inundatiilor.

Astazi urmeaza sa se anunte consilierii locali pentru programarea unei sedinte extraordinare si sa operam rectificarea bugetara”, au precizat reprezentantii municipalitatii.

Suma de 2 miliarde de lei vechi pe care o poate da bugetul local va trebui suplimentata de la guvern pentru ca pagubele sunt cu mult mai mari. Doar zidul de sprijin ce ar urma sa fie construit in zona unde s-a produs alunecarea de teren, ar costa alte 2 miliarde de lei vechi, bani pe care municipalitatea, in prezent, nu-i are in buget.

In plus, mai multe drumuri au fost distruse de torentele formate in urma ploii torentiale. Strada Poienilor a fost afectata pe o distanta de circa 300 de metri, iar craterele formate atingeau si jumatate de metru. Localnicii au muncit tot week-end-ul pentru a face drumul cat de cat practicabil macar pentru serviciile de urgenta, insa reparatia este una provizorie. De asemenea, pe o distanta mai mica a fost afectata si strada Sirenei din zona de Nord a Petrosaniului.

Zeci de gospodarii inundate

Ploile abundente inregistrate in municipiul Petrosani au facut ravagii si nu mai putin de 88 de gospodarii au fost inundate. Bilantul realizat de municipalitatea din Petrosani indica faptul ca au fost afectate un numar de 88 case si gospodarii, situate pe strazile Poienilor, Piscului, Imparatul Traian, Plopilor, Grivita Rosie, Garii, Bucegi, Nedeii, Maleia, Progresului, Magurii, Cuza Voda, Egalitatii si Dalja Mica. In plus, din aceeasi cauza, s-a produs o alunecare de teren de circa 100 m lungime, pe Strada Brazilor, cinci case de locuit fiind in pericol. „Impreuna cu oameni din aparatul propriu si alte institutii care au atributii in astfel de situatii, am vizitat imediat zonele sinistrate si am dat asigurari tuturor persoanelor afectate  ca le vom sprijini cu cele necesare pentru repararea locuintelor”, a precizat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua atentionare meteorologica de Cod galben de ploi si vijelii, incepand cu data de 5 iunie, ora 10.00 – pana pe 6 iunie, ora 18.00

Maximilian Ganju
Carmen Cosman

2 comentarii la „Rectificare de buget pentru ajutorarea sinistratilor

  • 5 iunie 2012 la 04:19
    Permalink

    Trebuia facuta canalizarea cum a promis Ridzi in 2008 si cum promite si acum,in campania electorala.La prima ploaie situatia se va repeta,dar nu va mai fi campanie electorala.Ridzi sa pui si pliant electoral cand dai ajutoarele si sa le spui sa te voteze!

  • 5 iunie 2012 la 12:37
    Permalink

    Tibi sa opresti bani din campanie si pt.motopompe sa desfunzi odata canalizarile ca ne ducem toti pe Jiu la vale,ai promis din 2008 de la inundatiile din Aeroport ca vei realiza canalizarea –acum inteleg de ce ne baga pe factura la Apa Serv sa platim apa pluviala si meteorica–poate ne baga taxa si pe vantul de munte la creierul de gaina care il au .

Comentariile sunt închise.