Recalcularea pensiilor minerilor – muncã de Sisif

1 octombrie 2018. Aceasta este data la care ar fi trebuit sã înceapã recalcularea pensiilor a peste 10.500 de hunedoreni care au lucrat în grupele speciale de lucru.
Este vorba de  actul normativ care eliminã unele interpretãri legate de aplicarea legii în ceea ce priveste  persoanele care au lucrat în grupele I si II de muncã, cum este si cazul pensionarilor care si-au desfãsurat activitatea în sectoarele de minerit si siderurgie ale judetului Hunedoara. numai cã la nivelul judetului recalcularea a început cu “lucrãm”.
“Lucrãm. Recalcularea se face între 1 octombrie 2018 sI 1 octombrie 2019. Am început sã lucrãm la dosare. Astãzi (martI, 2 octombrie –n.r.) am început sã lucrãm la ele. Dosarul se lucreazã, se dã la verificat sã se vadã dacã bat toate punctajele sI apoi se emite decizia”, a declarat Cãtãlin Florin Olar, directorul Casei de Pensii Hunedoara.
Potrivit reprezentantilor Casei de Pensii Hunedoara, este o muncã de Sisif recalcularea pensiilor celor care au lucrat în grupele I si II de muncã.
“Dureazã în functie de complexitatea dosarului. La ei (mineri – n.r.) sunt dosare complicate cã poate sã aibã 60% subteran, poate sã aibã 80% subteran, si se calculeazã în functie de cât au subteran. Atâta se si împarte la stagiu de cotizare. Acum începem sã lucrãm la dosare. Programul este nou si acum începem sã îl rulãm ”, a mai spus sursa citatã.  Potrivit legii, recalcularea dosarelor ar trebui sã se facã pânã la data de 1 octombrie 2019. Peste 10.000 de pensionari din judetul Hunedoara asteaptã sã le fie  recalculate dosarele.
Monika BACIU

2 comentarii la „Recalcularea pensiilor minerilor – muncã de Sisif

  • 2 octombrie 2018 la 19:31
    Permalink

    Spor la treaba !

  • 3 octombrie 2018 la 21:05
    Permalink

    Am o nelamurire de ce ni s-a taiat din ani de munca fara a intreba pe cinevae cam multti ani trei ani si 8 luni cam mult!!!!

Comentariile sunt închise.