Reamenajare urbană pe centura de la Vulcan

D in cauza unor accidente grave ce s-au petrecut pe șoseaua de centură a municipiului Vulcan, primarul a decis să reamenajeze spațiul urban. Va scoate o parte dintre lemnele ce străjuiesc șoseaua, mai ales în zonele unde vizibilitatea este precară și va
reamenaja spațiul corespunzător.

Ideea Urbanistică din 2016 nu a mai este de actualitate acum, iar câterva accidente rutiere ce s-au produs în zonă au dat verdictul final: mobilierul stradal trebuie refăcut. Iar balustradele montate acum 8 ani vor fi demontate.
„Este vorba despre balustradele de lemn de pe strada Nicolae Titulescu, care opturează vizibilitatea, atât pe strada Preparației, cât și la ieșirea de la școala nr 5. Am luat hotărârea să demontăm o parte dintre ele și să reamenajăm cu aceleași materiale, pentru a nu avea costuri suplimentare”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan. Vorbim despre 2,5 km de gard care linitează traficul și care va fi reamenajat cu costuri minime. „Încercăm să facem o variantă hibrid, în care să folosim materialele care sunt acum în acea balustradă, așa încât costurile să fie minime”, a mai adăugat primarul de la Vulcan.
Trotuarele de pe strada Nicolae Titulescu au fost reabilitate în anul 2016, dar de atunci, mai mulți șoferi care au trecut pe această șosea s-au plâns că a fost mult îngustat ecartamentul căii de rulare.
Diana Mitrache