Razie de amploare în Petroșani

V izate au fost două municipii din Valea Jiului, Petroșani și Lupeni, iar polițiștii au căutat suspecții unor infracțiuni de furt calificat.

Astfel, razia polițiștilor în Petroșani a vizat prinderea unor complici ai bărbatului care a spart un garaj din localitate, la mijlocul săptămânii trecute, de unde au fost furate mai multe baxuri cu țigări de contrabandă. Suspectul principal, un tânăr de 26 de ani, din municipiul Vulcan, a fost reținut și apoi arestat preventiv. ”Tânărul, la data de 23.06.2021, a fost prins în flagrant de către poliţiştii Biroului Ordine Publică Petroşani în timp ce împreună cu alţi patru tineri (care au fugit în momentul în care au sesizat prezența polițiștilor), sustrăgeau țigarete (277 de cartușe de țigarete) nemarcate corespunzător, de diferite mărci , dintr-un garaj situat în Petroșani, pe care le-au depozitat într-un autoturism parcat în proximitatea garajului. Cauza a fost preluată de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Petroșani, care, în urma cercetărilor efectuate au recuperat întreaga cantitate de țigarete şi i-au identificat şi pe ceilalți participanți la comiterea infracțiunii de furt calificat (patru tineri cu vârste cuprinse între 23 şi 33 de ani, din municipiul Vulcan)”, a informat IPJ Hunedoara. Varga Nicolae a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Judecătoriei Petroșani, însă a contestat soluția instanței de judecată. Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, în vederea documentării întregii activități infracționale a celor cinci. Tot în cadrul raziei, polițiștii Biroului Rutier au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice (în valoare totală de 2.100 lei), iar față de o persoană au dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice.
Razia polițiștilor a vizat și municipiul Lupeni, unde au fost identificaţi doi tineri în vârstă de 19 ani, ambii din municipiu, care sunt cercetați pentru că au spart un magazin de unde au sustras mai multe bunuri (ţigări, alcool), cauzând un prejudiciu în valoare de peste 12.000 de lei. ”Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi”, precizează sursa citată