Rãtãcitii pe traseele montane, reperati cu ajutorul unei aplicatii Android

11_siteTuristii care se rãtãcesc pe munte si au nevoie de ajutor pot fi localizati mult mai repede cu o simplã aplicatie pentru platforma Google Android, ce va fi lansatã luni si care se descarcã din Google Play.

Prin folosirea aplicatiei se va sti cu exactitate pozitia apelantului, traseul parcurs pânã în momentul apelului, dar si nivelul bateriei telefonului.

Potrivit salvamontistilor, aplicatia este extrem de utilã pentru cã, dupã instalare, ea poate transmite Dispeceratului National Salvamont informatii extrem de utile pentru recuperarea persoanei aflate în dificultate.  Astfel, în caz de nevoie, cu ajutorul acestei noi aplicatii, Dispeceratul National Salvamont poate fi notificat în timp real, doar prin actionarea unui tab SOS din respectiva aplicatie.

11_2_siteSi, în acel moment, se va sti cu exactitate pozitia apelantului, traseul parcurs pânã în momentul apelului, ca si nivelul bateriei telefonului.

Iar beneficiile nu se opresc aici pentru cã aceeasi aplicatie poate transmite utilizatorilor ei si date despre diverse avertismente montane, respectiv starea vremii, starea traseelor montane, contactele si locatiile cabanelor din întreaga tarã, si dar informatii despre starea a peste 70 de pârtii de schi.

Carmen Cosman