Rata criminalității în Petroșani, ridicată!

C oeficientul de criminalitate la nivelul municipiului Petroșani este ridicat, în timp ce la nivelul județului Hunedoara este mediu,
conform proiectului „Realizare sistem de monitori­zare și siguranță a spațiului public din Municipiul Petroșani” și a Notei de fundamentare, în vederea depunerii pentru finanțare prin PNRR.
”În prezent, la nivelul județului Hunedoara, conform datelor oferite de către Poliție, rata criminalității este de 99,21% (mediu), iar municipiul Petroșani are coeficientul de criminalitate de 1147,34% (ridicat)”, arată documentul.
Pentru a preveni faptele antisocial aproape toate primăriile din mediul urban au instalat camere de supraveghere pe raza localităților. Prin Planul Național de Redresare și Reziliență se finanțează și astfel de proiecte pentru reducerea criminalității din localități. Astfel, municipalitatea de la Petroșani are în vedere accesarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru realizarea unui sistem de monitorizare și siguranță.
Prin achiziționarea de noi echipamente specifice și amenajarea dispeceratului se dorește scăderea ratei criminalității și îmbunătățirea siguranței transportului pe drumurile publice din municipiul Petroșani în scopul asigurării obiectivelor, a stațiilor de autobus, intersecțiilor cu aglomerări urbane, împotriva oricăror acțiuni ilicite care lezează dreptul de proprietate, existența materială a acestora, precum și a protejării pietonilor împotriva oricăror acte ostile care le pot periclita viața, integritatea fizică ori sănătatea.
Monika BACIU