Raportul pe huila din Valea Jiului a fost finalizat

Membrii celor douã grupuri de lucru ale Comitetului de coordonare pentru activitatea minierã, cel de huilã si cel de lignit, au prezentat miercuri, 18 mai, analiza finalã a sectoarelor miniere pe care le reprezintã.

Grupul de lucru huilã a analizat activitãtile miniere din Valea Jiului, cuprinzând atât Complexul Energetic Hunedoara, cât si Societatea Nationalã pentru Închideri Mine Valea Jiului. „Am reusit într-o lunã, de când au început lucrãrile Comitetului de coordonare pentru activitatea minierã, sã realizãm o radiografie clarã a mineritului din România, astfel încât sã stim exact unde ne aflãm si, pe baza acestui document, sã putem lua deciziile corecte, care sã sprijine sectoarele miniere. Avem acum o imagine obiectivã si realã, mai rãmâne doar ca mãsurile propuse de cele douã companii, Complexul Energetic Hunedoara si Complexul Energetic Oltenia, sã reuseascã sã revitalizeze mineritul din Valea Jiului si din bazinul Oltenia”, a declarat Secretarul de Stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu. În judetul Hunedoara vor rãmâne douã unitãti miniere viabile, grupul energetic de la Termocentrala Paroseni si un grup energetic de la Mintia, acestea fiind prevãzute în raportul final al Comitetului.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Raportul pe huila din Valea Jiului a fost finalizat

  • 25 mai 2016 la 07:14
    Permalink

    Domnia SA jujan a prestat si la SNIMVJ si acum da teroare si acestei Societati,are el grija sa inchida tot si toate..,inca are nevoie de bani(are de intretinut un viitor doctor pe bancile Facultatii) asadar este de lucru .. in Valea Jiului le merge bine numai acestora din Conducerea CEH ,SIMVJ si celor din aceasta comisie FANTOMA.

Comentariile sunt închise.