Rangerii din Retezat, „sabotați” de un melc

Rangerii din Retezat s-au trezit cu una dintre camerele de supraveghere a faunei și floriei obturată. În spațiul prin care sunt
surprinse periodic căprioare, urși, lupi, ori diverse păsări, a intrat un melc. Încet și sigur, vietatea s-a acomodat și astfel, camera video a devenit inutilă.

„PNR face eforturi pentru a surprinde și împărtăși cu voi minunata natură din Parcul Național Retezat, dar natura e imprevizibilă și câteodată nu-i pasă de eforturile noastre În foto un melc și-a găsit refugiu în camera de monitorizare amplasată de Rangerii și Biologul APNR în Parcul Național Retezat”. Acesta anunțul făcut pe pagina de socializare a celor de la Parcul Național Retezat, acum, în prag de toamnă.
Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată.
Doar că melcul habar nu avea unde s-a cuibărit și, până nu a fost îndepărtat, misiunea camerei de filmat a fost total anulată.
Diana Mitrache